U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 23. januar 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pišu o velikim projektima u oblasti zdravstva u Srbiji u 2017. godini, nastavku Briselskog dijaloga Beograda i Prištine kao i o aferi sa uvećanim iznosima na decembarskim računima za struju.

ALO – Pod naslovom „Vuk se Trampu predstavio kao predsednik!“ list piše da je Vuk Jeremić novom predsedniku SAD Donaldu Trampu uputio čestitku kao svom kolegi.

BLIC – „Putin će priznati Kosovo kao uslugu Trampu“, list prenosi izjavu članice britanskog Kraljevskog instituta spoljnih poslova Meri Dejevski koja smatra da bi Rusija mogla da prizna nezavisnost Kosova kao deo šireg sporazuma sa SAD.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vučić i Nikolić zajedno u Briselu“, o nastavku dijaloga Beograda i Prištine. „EPS ‘štelovao’ decembarske račune za struju“, o nepravilnostima u očitavanju struje potrošačima u Beogradu i Nišu. O izgradnji novih kliničkih centara u Srbiji i nabavci savremene medicinske opreme u tekstu „Ove godine preporod srpskog zdravstva“.

DANAS – Pod naslovom „Jeremić možda dobija poslanički klub“ list piše da bi desetak poslanika Narodne skupštine koji podržavaju kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije, mogli da formiraju poseban klub koji bi poslužio i kao jezgro buduće Jeremićeve stranke. „Nije tačno da Nikolić ucenjuje Vučića“, savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak kaže da Tomislav Nikolić želi dogovor sa SNS nezavisno od toga da li će biti kandidat naprednjaka na predstojećim predsedničkim izborima.

INFORMER – List piše da predsednik Rusije neće oklevati da vojno interveniše na Balkanu „Putin je spreman da ratuje za Srbiju i Balkan“.

KURIR – „Dižemo zdravstvo iz mrtvih“ o najavama premijera Srbije Aleksandar Vučić da će se ulagati u zdravstvo Srbije.

POLITIKA – O nastavku Briselskog dijaloga Beograda i Prištine u tekstu „Vučić i Nikolić oči u oči sa Tačijem i Mustafom“. „Sa SNS-om nema više razgovora“, kaže predsednik Nove Srbije Velimir Ilić posle kritika koje je na njegov račun izrekao premijer Aleksandar Vučić. Pod naslovom „Neophodan crveni telefon izmedju Beogada i Prištine“ o predlogu za uspostavljanje direktne telefonske linije izmedju Beograda i Prištine.

SRPSKI TELEGRAF – „Tudjman Arkanu spasao žvot“ list piše da je najveća hrvatska tajna da je nekadašni predsednik Hrvatske Franjo Tudjman spasao život komandantu Srpske dobrovoljačke grade Željku Ražnatoviću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.