U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 29. januar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 29. januar, pišu o predstojećim beogradskim izborima, o protestu Hrvatske povodom srpsko-jevrejske izložbe o Jasenovcu u UN i o drugim temama.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Zagreb se prepoznao u zločinu NDH“ – o protestu Hrvatske povodom izložbe u UN. „Ubice Ivanovića što pre uhapsiti“ – poručio izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister.

BLIC  –  „Šta krije Zoranova snaja“ – o „poslednjem svedoku“ ubistva pevačice Jelene Marijanović i istrazi koja traje skoro dve godine. „DB pratio Jovanku i posle Titove smrti“ – o poslednjim godinama njenog života u osami. „Veća izlaznost u Beogradu plaši i vlast i opoziciju“, piše list pred beogradske izbore.

DANAS  –  „Izmena Ustava ugroziće nezavisnost pravosudja“ – za list govori predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević. „Država krije poreske dužnike“ –  list tvrdi da Poreska uprava krši zakon. „Ima nas više i imamo hrabrosti“ – početak predizborne kampanje koalicije „Beograd odlučuje, ljudi pobedjuju“ na čijem je čelu Dragan Djilas.

ALO  –  „Jeremić do zore sa starletama“, list piše o tome na koja mesta izlazi predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić. „Mamić: Radujem se uspesima Crvene Zvezde“, kaže bivši čelnik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić.

KURIR  –  „Cecu ucenila tajna služba“, kaže lider radikala Vojislav Šešelj o pevačici Svetalni Ražnatović koja je uhapšena 2003. godine u vreme akcije „Sablja“. „Zoranova snaja danas iznosi tajne Marjanovića!“, list o predstojećem svedočenju u istrazi ubistva pevačice Jelene Marjanović.

POLITIKA –  „Za Kinu Moravski kanal je izvodljiv i isplativ“ – procena da bi izgradnja kanala od Dunava kod Beograda do Egejskog mora kod Soluna koštala 12 milijardi evra i trajala sedam godina. „S Cetinja odneli izmedju 9.415 i 14.475 eksponata“ o kradji iz Narodnog muzeja Crne Gore koja je navodno trajala decenijama. „Decu u Srbiji zbrinjava 5.500 porodica“ – pola veka hraniteljstva u Srbiji.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Djilas: Srbi su jedini kriminalci na Kosovu“ – o izjavama kandidata za gradonačelnika Dragana Djilasa. „Brega zida vilu od milion evra“ – list piše da muzičar Goran Bregović na Senjaku u Beogradu gradi vilu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar