U trendu

Naslovna strana za sredu, 15. novembar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede, 15. novembra, najviše pišu o reagovanju zvaničnika Srbije na izjavu člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu, presudi Višeg suda za paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008. godine, kao i vakcinaciji dece MMR vakcionom.

ALO  –  „Decu nam truju trgovcu lekovima“, o kampanji protiv vakcinacije dece. „Pavle je svetac koji nas čuva“, o čudima koja se dešavaju na grobu patrijarha Pavla.

BLIC  –  „Porastao broj dece vakcinisane MMR-om“, o tome da su gradjani shvatili ozbiljnost malih boginja. „Palmi iz budžeta 120 miliona dinara“, o tome da će novac iz rezerve budžeta biti prerasporedjen i pojedinim opštinama. „Preblage kazne za paljenje ambasade“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Strani agenti sve jače deluju u našoj zemlji“, naslov je intervjua s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšiom Stefanovićem. „Neće nam Srbiju parčati uz šoljicu kafe i ratluk“, o reakciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića na izjavu člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića o Kosovu. „Pare za naučnike na računu Trudbenika“, o tome da je Ministarstvo prosvete moralo da plati 475 miliona dinara preduzeću u stečaju.

DANAS  –  Novinar Dojče velea Bahri Cani o razgovoru sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem: „Neki su jedva čekali da se desi ovakav intervju“. „Država preko Srbijagasa izokola pomaže gubitaše“, list piše da nekoliko velikih preduzeća samo ove godine duguje više od pet milijardi dinara za gas. List piše i da je „Država ipak krila (Ratka) Mladića u ‘Topčideru'“. „Neshvatljivo da niko nije osudjen na kaznu zatvora“, reagovanje ambasade SAD u Srbiji na presude koje je Viši sud izrekao zbog paljenja američke ambasade u Beogradu 2008. godine. O sastanku predstavnika Grupe za slobodu medija sa premijerkom Srbije Anom Brnabić: „Novinarskih 13 zahteva Vladi Srbije“.

INFORMER  –  „300 Šiptara iz ISIS vraća se na Kosvo“, o strogo poverljivom upozorenju tajnih službi. „Vučić: Da sam rekao što i Bakir, završio bih u Hagu“, o predsednikovoj reakciji povodom izjave Bakira Izetbegovića o nezavisnosti Kosova.

KURIR  –  „Bakir cepa Bosnu“, o novoj krizi na Balkanu povodom izjave člna Predsedništva BiH. „Šest meseci uslovne za paljanje američke ambasade“, o presudi posle devet godina od paljenja ambasade. „Specijalci u poteri za ubicom advokata“, o opsadi Kanarevog brada kako bi se pronašao ubica advokata Vladimira Zreleca.

POLITIKA  –  Pod naslovom „Nema povećanja plata za nezavisne institucije“ list navodi da plate zaposlenih u nezavisnim institucijama sledeće godine neće biti povećane. List najavljuje dodatak o novim propisa u saobraćaju: „Novi propisi u saobraćaju“. „Baš te briga za vožnju smrti“, o nedovršenoj deonici Koridora 11 Ub – Lajkovac. „Varaju penzionere i prodaju im masažere za 900 evra“, list piše da su penzioneri proteklih meseci najčešće žrtve trgovaca koji im na prezentacijama prodaju proizvode sa navodno zdravstvenim efektima.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Srbija ulazi u vojsku Angele Merkel“, o tome da nemačka kancelarka Angela Merkel očekuje da će Srbija postati deo evropske vojske koju pravi EU. „Istina o smrti malog Alekse“, list objavljuje službenu belešku o smrti dečaka koji je bio žrtva vršnjačkog nasilja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar