U trendu

Naslovna strana za sredu, 25. januar 2017. godine

Naslovna strana dopunjena izdanjima dnevnih listova ALO, INFORMER, KURIR, POLITIKA i SRPSKI TELEGRAF. Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama sutrašnjih izdanja najviše pišu o smenama u Elektroprivedi Srbije (EPS) zbog uvećanih računa gradjana za struju, o pregovorima Beograd i Prištine u Briselu i o izlasku SAD iz Transpacifičkog trgovinskog partnerstva.

ALO  –  „Izrešetan dok su deca izlazila iz škole!“, o obračunu vatrenim oružjem u neposrednoj blizini osnovne škole u Novom Sadu. „EPS vraća para koliko mu se ćefne“, još se ne zna na koji način će EPS precizno utvrditi za koliko je više nekom obračunala i naplatila potrošnju struje za poslednji mesec 2016. godine.

BLIC  –  „Uhapšen zbog droge u automobilu Vlade Srbije“, tekst u kojem list piše da je rodjeni brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, Marko, uhapšen zbog sumnje da diluje drogu i da je pri privodjenju bio u vozilu tog ministarstva. List piše i da je direktor EPS-a Milorad Grčić „smenio osam rukovodilaca u EPS-u zbog štelovanih računa“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Musliju cepa Srbiju“ list piše da je predsednik Saveta albanske nacionalne manjine Jonuz Musliju zatražio pripajanje Bujanovca, Preševa i Medvedje Kosovu na osnovu referenduma održanog u tim opštinama 1992. godine. „Strujni udar na fotelje osmoro direktora EPS“, o smenama u EPS-u zbog grešaka koje su drastično uvećale račune za struju za decembar prošle godine. „Ne postoji ta sila koja će nas naterati da priznamo Kosovo“, navodi državni vrh Srbije posle pregovora u Briselu.

DANAS  –  „Trampov prvi udarac slobodnoj trgovini“ list piše da je novi predsednik SAD Donald Tramp povukao potpis sa Transpacifičkog partnerstva. Pod naslovom „Stefanović, Tabaković ili Selaković na čelu SNS“, list piše da u Srpskoj naprednoj stranci razmišljaju o tome ko će zameniti predsednika stranke Aleksandra Vučića ako bude izabran za predsednika Srbije. „Vučić i dalje veruje Lončaru“, o zajedničkoj fotografiji ministra zdravlja Zlatibora Lončara i pokojnog vodje kriminalnog Zemunskog klana Dušana Spasojevića. „Niko ne može da radi dok neko prisvaja državu“, o tribini u opštini Stari Grad povodom desetogodišnjice osnivanja institucije zaštitnika gradjana.

INFORMER  –  „Putin nikada neće priznati Kosovo“, list piše da iz Kremlja poručuju da Rusija nipošto neće priznati nezavisnost Kosova. „Kralj mesa Matijević: PKB će kupiti Kinezi ili Arapi, Kole i ja nemamo te pare“, list piše da su biznismeni Petar Matijević i Miodrag Kostić odustali od kupovine PKB.

KURIR  –  „Ispovest jednog poštenog ministra“, za list govori bivši ministar prosvete Slobodan Vuksanović. „Jeremić otima Tadiću stranku“, list piše da je većina članova Predsedništva Socijaldemokratske stranke dva puta podržala kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije, Boris Tadić okleva jer zna da time gubi uporište.

POLITIKA  –  „Tramp ispunio prvo obećanje“, o povlačenju SAD iz trgovinskog sporazuma TPP. „Vučić: Dogovorena serija dijaloga, da se spusti lopta“, o pregovorima Beograda i Prištine u Briselu. „Putujuće galerije u službi vesti“, o zajedničkoj misiji poštanskih marki i novina – da budu u službi prenosa vesti i poruka.  

SPRSKI TELEGRAF  –  „Brena i Popović ismevaju bolesne“, list piše da Grand pokreće šou sa učesnicima koji imaju fizičke i psihičke nedostatke. „Lopovi i tajkuni bi da se vrate na vlast“, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.