U trendu

Naslovna strana za sredu, 3. maj 2017.godine

Dnevni listovi u sredu pišu o pitanjima medijskih sloboda u Srbiji, a aktuelne teme su i novine u srednjim školama, kao i popularne letnje turističke destinacije.  

ALO – „Srpski ‘Alas’ osvaja svet!“, list piše da će na vežbi „Čelik 2017“ prvi put pred očima domaće javnosti biti ispaljene rakete iz protivoklopnog višenamenskog raketnog sistema velikog domenta „alas“. „Zorana u Veneciji piše ekspoze?!“, list piše da je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović prvomajske praznike provela u Italiji.
 
BLIC – Povodom slučaja „Dobrovoljačka ulica“ u Sarajevu, list piše da je Boris „Tadić pregovarao da se odustane od izručenja Ganića“. O peticijama meštana Srbobrana, Kule i Vrbasa „Zašto NIS buši pod okriljem noći“.

VEČERNJE NOVOSTI  – List na naslovnoj strani najavljuje ispovest haškog zatvorenika Radovana Karadžića „Zbog Dabića sam smršao 30 kilograma“. O potomcima dobrovoljaca iz Nikšića koji traže pravdu tekst „Ostali bez placa, poklona od kralja“.

DANAS – O protestu Protiv diktature i poruci koju je listu Danas uputio književnik Marko Vidojković „Podrška za jedini slobodni mediji u Srbiji“. Povodom Svetskog dana slobode medija govore predsednici UNS-a i NUNS-a – „Ljiljana Smajlović „Slobodni u teoriji i na papiru“. Slaviša Lekić „Ambijent straha i netolerancije“.

INFORMER – piše da je Ante Gotovina već tri meseca tajno priprema detaljan operativni plan za osvajanje severa Kosova. „Zaev i Zapad do Makedonije na silu prave zemlju Šiptariju“, piše ovaj list.

KURIR – Pod naslovom „Zoran Zaev: Srbi su braća Gruevski je kriminalac“, list objavljuje intervju sa liderom Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranom Zaevom. „Špijun – Agent DB Slovencima prodavao državne tajne!“, list navodi da je bivši operativac DB Božo Spasić predavao poverljive papire Slovencima u Madjarskoj. 
 
POLITIKA – O novinama u srednjem obrazovanju „Novi smerovi u srednjim školama po dualnom obrazovanju“. Uoči predstojeće letnje turističke sezone „Najčešće putujemo u Grčku“.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Srbima oduzeti Preševo, Sandžaku autonomija“, list prenosi izjavu bivšeg agenta Državne bezbednosne agencije Džona Šindlera o njegovom vidjenju balkanske mape.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.