najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Naslovna strana za subotu, 2. septembar 2017. godinu

Dnevni listovi na naslovnim stranama za subotu, 2. septembar, najviše pišu o smeni 28 direktora osnovnih škola zbog propusta na maloj maturi, o novom modelu dijaloga Beograda i Prištine u koji bi mogle da se uključe Nemačka i SAD, kao i o drugim društvenim temama.

ALO  –  “Usporite: Kažnjanje počinje u ponedeljak”, o kaznama na autoputu kroz Srbiju koje počinju od ponedeljka da se primenjuju za brzu vožnju. Tekst pod naslovom “Jedva” – Srbija na startu Evropskog prvenstva u košarci savladala Letoniju sa 92:82.

BLIC  –  “Teško da će Priština poštovati dogovor”, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori o dijalogu Beograda i Prištine. “Vozači oprez. Kažnjavanje na autoputu počinje”, list piše da će policija kažnjavati vozače za prekoračenje brzine od 120 kilometara na sat.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom “Ministar naložio smenu 28 direktora”, list piše da je zbog propusta na maloj maturi ministar prosvete Mladen Šarčević naložio smenu direktora osnovnih škola. “Amerika i Nemačka seku čvor na Kosovu”, list piše da se govori o novom načinu pregovora Beograda i Prištine koji bi nadzirale SAD i Nemačka. “Prvo zvono za 68.000 prvaka”, o početku nove školske godine.

DANAS  –  Pod naslovom “Vlast je uvela strahovladu i potisnula normalnost iz javnog života”, intervju sa nekadašnjim ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem. “Vlada ponovo odobrila pet puta veći nivo aflatoksina”, list piše o dozvoljenoj količini štetnih materija u mleku. “Državi stiže novih 4,5 milijardi dinara da plati po presudama”, o potraživanjima radnika propalih niških preduzeća.

INFORMER  –  “Migovi doleću pre kraja godine”, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin. “Startuje prosek kazna i za 121 kilometar na sat”, od ponedeljka počinju da se pišu kazne za prebrzu vožnju izmedju dve naplatne rampe na autoputevima.

KURIR  –  “Ana Brnabić: Ne znam kako je Kokeza uzeo tolike milione”, izjava premijerke Ane Brnabić o navodima lista da je “Prointer IT Solušens end Servisiz” firma koja se povezuje s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije i funkcionerom Srpske napredne stranke Slavišom Kokezom u prethodne tri godine uvećala prhode 34 puta pomoću poslova koje je dobijala od države. “Izaćićemo i mi na ulice s gladnim radnicima”, kažu predstavnici opozicije.

POLITIKA   – “Kazne za direktore i kontrolore male mature”, list piše o smeni 28 direktora osnovnih škola zbog propusta na maloj maturi. “Ako Amerika udje u pregovore o Kosovu, poziv i Rusiji”, o mogućem novom modelu pregovora Beograda i Prištine. Pod naslovom “Nama nije interes jaka BiH, već jaka Republika Srpska”, intervju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

SRPSKI TELEGRAF  –  “Tajna dokumenta o ratu u BiH i Hrvatskoj”, o izveštajima službi iz 1994. i 1995. godine. Pod naslovom “Seča Vlade u januaru”, list najavljuje rekonstrukciju Vlade Srbije početkom sledeće godine.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike