U trendu

Naslovna strana za subotu, 28. januar 2017. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima od subote pišu o poseti delegacije Vlade Srbije Belorusiji, napadima na Srbiju i izrugivanju ekavici bosanskog političara Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije, ali i o tome da će roditelji teško bolesne dece imati pravo na bolovanje i punu platu do njihovog punoletstva.

ALO  –  Pod naslovom „Jeremić sa Turcima pisao rezoluciju o Srebrenici“ piše da su kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić i bivši premijer Turske Ahmet Davutoglu napisali tekst Deklaracije o Srebrenici koju je Skupština Srbije usvojila 2010. godine i kojom se osudjuje zločin nad Bošnjacima u tom gradu 1995. godine.

BLIC  –  „Republika Srba, Hrvata i Bošnjaka umesto Republike Srpske“, o tome, kako list navodi, „sramnoj provokaciji“ lidera SDA Bakira Izetbegovića i novim udarima na Srbiju. „Sprema se smena prljavog policajca“, o vezama načelnika MUP-a Saše Barjaktarovića s kriminalcima.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „I Minsk šalje migove i rakete“, o dogovoru premijera Srbije i predsednika Belorusije Aleksandra Vučića i Aleksandra Lukašenka sklopljenom u Minsku. „Izetbegovićeva žena narugala se ekavici“, o skandalu na konferenciji za novinare u Sarajevu. „Svečano uskliknuli sa ljubavlju“, o tome da je širom Srbije proslavljena školska slava.

DANAS  –  „Istraga nije znala za fotografije Lončara sa Zemunskim klanom“, o navodnim susretima ministra zdravlja Zlatibora Lončara s pripadnicama kriminalnog Zemunskog klana. (Dejvid) „Mekalister: Snažno verujem u slobodu medija“, izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Beogradu, posetio redakciju Danasa.

INFORMER  –  „Albanija sad preti invazijom na Kosovo“, ambasador Albanije u Prištini Ćemalj Mindžozi izjavio je da bi u slučaju novih sukoba na Kosovu i Metohiji, Albanija branila tu teritoriju od „srpske agresije“.

KURIR  –  „Lončara sam ja upoznao sa Zemuncima“, bivši fudbaler Partizana Dragoljub Jeremić demantuje navode ministra zdravlja da je Velimiru Iliću prodao fotografije na kojima su Lončar i pripadnici zemunskog kriminalnog klana.

POLITIKA  –  „Srbija će dobiti sistem buk“, naslov je pod kojim za list govori ministar odbrane Zoran Djordjević nakon povratka iz Belorusije. „Agrokorovi dugovi tresu region“, o dugovima Ivice Todorića koji dosežu šest miliona evra. „Roditeljima bolovanje i puna plata do punoletstva teško bolesnog deteta“, o rešenju predvidjenim Zakonom o zdravstvenom osiguranju koje je rezultat petogodišnjeg nastojanja Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Tramp će nam vratiti Kosmet i Dubrovnik“, lider radikala Vojislav Šešelj kaže da će dogovorom predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, doći do ujedinjenja svih srpskih teritorija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.