U trendu

Naslovna strana za utorak, 28. avgust 2018. godine

Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o razlozima povlačenja službenika ambasade Srbije u Makedoniji i konsultacijama u Beogradu, ali o drugim tenzijama izmedju dve zemlje, kao i o ekonomskim temama, medju kojima su štrajk radnika fabrike šinskih vozila „Goša“ i povećanje minimalne zarade.

ALO  –  U tekstu „Bratko Zaev zabio nam nož ledja“ list piše o razlozima povlačenja osoblja iz ambasade Srbije u Makedoniji.

BLIC  –  „Makedonske službe pratile i zastrašivale diplomate iz Srbije“, o razlozima za povlačenje diplomatske misije Srbije iz Makedonije. „Ovako će izgledati elektronski dnevnik“, o uvodjenju elektronskog dnevnika u škole u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Makedonci ‘slušali’ zvaničnike iz Srbije“, list piše o razlozima za povlačenje osoblja ambasade Srbije u Makedoniji. „Minimalac raste 10 odsto“, o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će minimalna cena rada biti povećana. „Bitka za drugo dete u porodici“, o izmenama strategije za podsticanje radjanja.

DANAS  –  Pod naslovom „Ako Ana Brnabić ne zna šta da radi, neka se povuče“ list piše o najavljenom protestu radnika Goše koji će biti održan ispred Vlade Srbije u Beogradu. „Beg iz zemlje i rad na crno ‘smanjili’ nezaposlenost“, za list ekonomisti analiziraju koji su razlozi za nižu stopu nezaposlenosti. „Mediji ‘peru’ Sinišu Malog pred izbore“, list piše o aferi „24 stana“.

INFORMER  –  „Makedonci prisluškuju čak i Vučića“, o razlozima povlačenja srpskog osoblja iz ambasade u Makedoniji. List piše i da „52 odsto parova u Srbiji ima jedno dete“. „Lice zla“, o hapšenju ubice devojke na pumpi u Velikom Mokrom Lugu u Beogradu.

KURIR  –  Pod naslovom „Kokez od države uzeo 53 miliona za stolice i fotelje“ list navodi da je član Srpske napredne stranke i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza sa državom dogovorio isporuku nameštaja za brojne državne institucije mesec dana pre nego što je prodao „Eurosalon“. „Nestajemo svake godine 35.000 Srba manje“, o demografskoj situaciji u Srbiji.

POLITIKA  –  „Novi udar na Srbiju iz makedonske Vlade“, list piše o tenzijama izmedju Srbije i Makedonije. „Gorivo bi moglo da bude jeftinije do sedam dinara“, o mogućem pojeftinjenju goriva.

SRPSKI TELEGRAF  –  Pod naslovom „Zaev objavio rat Srbiji“ list piše da je osoblje ambasade Srbije u Makedoniji vraćeno u Beograd jer su srpske diplomate špijunirane i prisluškivane. List na naslovnoj strani donosi i istraživanje Amerikanaca u kojem se navodi da „Lak za nokte izaziva rak i sprečava razvoj dece“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar