U trendu

Naslovna strana za utorak, 5. decembar 2015. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovim stranama od utorka pišu o sukobima u vrhu Pokreta slobodnih gradjana (PSG), o hapšenju narkodilera iz Srbije u Atini, ali i o izdvajanju iz budžeta za narednu godinu za bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

ALO – „Hapse danju po celoj Srbiji“, o policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno 56 osoba zbog korupcije. „Vuk bi da zgazi Sašu“ – piše list o opoziciji i predstojećim beogradskim izborima.

BLIC –  O situaciji u PSG-u list piše pod naslovom „Jankovića napustili Kokan i Prelević“. List prenosi da je „Srbin napravio narko – carstvo u sred Atine“. Pod naslovom „Vojsci tri puta veći budžet za naoružanje“, list piše da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pregovarati o helikopterima.

VEČERNJE NOVOSTI – Načelnik Vojske Srbije Ljubiša Diković kaže da „Novosti i vojska dele iste vrednosti“. List piše da su „Rusi (generala Ratka) Mladića odgovorili od štrajka gladju. „Martin iz Srbije kljukao drogom grčke milionere“ – o srpskom narko-dileru uhapšenom u Atini.

DANAS -Povodom predstojeće posete članova predsedništva BiH Beogradu list piše da je predsedavajući Predsedništva, hrvatski član Predsedništva BiH (Dragan) „Čović glavni Vučićev sagovornik“. List piše da je poverenik za informacije od javnog značaja izdao nalog: „Antićevo ministarstvo da odgovori Danasu ili plaća kaznu“. „Evropski lideri pritiskaju Šulca da udje u koaliciju sa Merkelovom“ – o pregovorima o formiranju vlade u Nemačkoj.

INFORMER – „Amerikanci prave bazu u Brčkom“, list piše o „opasnim“ planovima Vašingtona u Republici Srpskoj. „Hrvatska usvojila zakon po kojem su svi Srbi agresori“ – o usvajanju Zakona o braniteljima, protiv kojeg nisu glasali srpski poslanici, već su ostali suzdržani.

KURIR – „Nikolića plaćamo 420.000 evra, a ne znamo šta radi“ – o izdvajanju iz budžeta za narednu godinu za bivšeg predsednika Tomislava Nikolića. „Uhapšen Tigar“ – o hapšenju biznismena Dejana Popovića zbog napada na bivšeg inspektora Milana Trticu.

POLITIKA – Naslov „Novi nesporazum Zorana i Zorane“ posvećen je različitim tumačenjima novih rešenja o naknadi za treće dete koje su dali ministri Zoran Djordjević i Zorana Mihajlović. List piše da je „Hrvatska zaustavila pošiljke krekera i keksa iz Srbije“, kao i da je (Milan) „Zarubica u zatvoru smislio biznis sa kaptagonom“.

SPRSKI TELEGRAF -„Trampovi Šiptari udaraju na Srbiju“ – o tome da su braća sa Ilber i Ili Bajraktari sa Kosova postavljeni na čelne pozicije Ministarstva odbrane Amerike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.