U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 1. septembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 1. septembra 2022. godine pišu o početku školske godine, manifestaciji Evroprajd, izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o „novom bloku“ u politici, i o drugim društvenim i političkim temama.

ALO – O fakultetima u Srbiji „Drama medju brucošima – Dva privatna fakulteta izgubila akreditacije“.

BLIC – O izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je Srbiji potreban novi blok u čijem središtu su srpski interesi „Srpski blok, kako je zamišljen i ko će biti u njemu“.

VEČERNJE NOVOSTI – O reakcijama evropskih zvaničnika povodom odluke vlasti u Srbiji o otkazivanju Evroprajda „Parada ucena zbog ‘Evroprajda'“. List piše da se očekuje novo poskupljenje kredita „Rate ponovo rastu posle 8. septembra“.

DANAS – List piše o havariji u rudniku uglja „Jaka kiša oštetila gusenice glodara 1 u ‘Kolubari'“. O odluci države da Evroprajd ne bude održan i najavi organizatora da nema otkazivanja „Evroprajd se priprema dok MUP i dalje ćuti“.

INFORMER – O reagovanjima na najavu otkazivanja Evroprajda u Beogradu, list piše da državni sekretar SAD Entoni Blinken i 145 evroposlanika traže da ta manifestacija bude održana „Preti nam haos zbog gej-parade“.

NOVA – „Susreti EU i ‘Rio Tinta’ održani posle otkazivanja projekta Jadar“, list donosi detalje sastanka predstavnika Evropske komisije i kompanije Rio tinto. O najavi predsednika države o formiranju Srpskog bloka „Nova stranka ili Vučićeva kopija ‘Saveza za Srbiju'“.

POLITIKA – Intervju sa ministrom prosvete Brankom Ružićem „Besplatni udžbenici za 88.900 osnovaca“. Intervju sa premijerom Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim „‘Otvoreni Balkan’ je korak ka evropskom kvalitetu života“.

SRPSKI TELEGRAF – List povodom smrti poslednjeg predsednika SSSR-a Mihaila Gorbačova „Gorbačov zbog žene srušio SSSR“. Ministar spoljnih poslova Madjarske Peter Sijarto „Nestaće čitava Evropa minut je do 12“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.