U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 19. januar 2023. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 19. januar, pišu o usvajanju Izveštaja o sprovođenju zajedničke spoljne i bezbednosne politike za 2022. godinu u Evrposkom parlamentu u kome je kritikovana Srbija i Rezolucije, u kojoj se podržava aplikacija Kosova za članstvo u Evropskoj uniji. Listovi pišu i o širenju malih booginja u Srbiji i drugim temama.

ALO – List prenosi izjavu predsednika Srbije „Pred nama je najteža godina, obavestićemo javnost o novim merama i šta se od Srbije traži“.

BLIC – „Ne menjamo naš stav o Kosovu“, piše list i navodi da Kipar, Slovačka, Grčka, Španija i Rumunija i dalje ne priznaju nezavisnost Kosova.

VEČERNJE NOVOSTI – „Briselsko iživljavanje nad Srbijom – Otvorene ucene Zapada“, piše list povodom Izveštaj u kojem je kritikovana Srbija, i Rezolucije Evropskog parlamenta o podršci zahrevu Kosova za prijem u EU. List piše da je u Temerinu „Poskupela voda koja nije za piće“.

DANAS – Povodom pojave malih boginja i u Novom Sadu piše da je „Opstrukcija nekih lekara i sudija uvod u epidemiju“. Poplave u Prijepolju i Sjenici: „Udarni talas i najveći rizik očekuje se danas“ – u četvrtak.

INFORMER – O kupovini tri tone zlata, list piše „Sigurna investicija“.

KURIR – Intervju sa ministarkom u prethodnom sazivu vlade Gordanom Čomić „Ne kajem se što sam bila u vladi“.

NOVA – Specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Manuel Saracin rekao za list: „Srbija ne može u EU bez priznanja Kosova“. O novom direktoru Elektroprivrede Srbije: „Tomašević dao ženi direktorsku platu, a šuraka unapredio“.

POLITIKA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Davosa: „Jedini cilj Rezolucije EP je pritisak na Srbiju“. List prenosi da „Priština opet zaustavlja na Jarinju i Brnjaku zbog tablica“ vozila koje ne priznaje.

SRPSKI TELEGRAF – List donosi tekst „Raskinkane laže protiv Vučevića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar