U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 29. decembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak, 29. decembar najviše pišu o pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uklone barikade sa puteva na severu Kosova, nakon postignutih garancija, o posledicama curenja amonijaka iz vagona cisterne kod Pirota i o drugim temama.

BLIC – List piše o očekivanjima za rešenje krize na severu Kosova „EU i SAD konačno pritisli Kurtija!“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Dobijene garancije, uklonite barikade“, poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se uklone barikade na severu Kosova.

DANAS – „Kraj blokada posle puštanja Pantića?“ – o garancijama za uklanjanje barikada koje su postavili Srbi na severu Kosova. „Obdukcija dokazala dve žrtve, amonijak i dalje curi“ – o posledicama železničke nesreće kod Pirota u kojoj je iz šina iskočila kompozicija sa vagonima-cisternama napunjenim amonijakom.

INFORMER – „Pobeda – Oslobodjeni oteti Srbi“, piše list povodom puštanja na slobodu Dejana Pantića, policajca sa Kosova, koji je uhapšen 10. decembra.

KURIR – List o situacije na Kosovu i Metohiji piše: „Korak bliže miru – Amerika i EU dale snažne garancije za Srbe na Kosovu“. Vlasnik Tvitera tvrdi: „Sve društvene mreže cenzurišu u korist američke Vlade“.

NOVA – Intervju sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferom Hilom: „Vreme je da se uklone barikade sa Kosova“. „Ministarko, dužni ste da znate“ – o reagovanju ministarke za zaštitu životne sredine Irene Vujović u vezi curenja amonijaka iz vagona-cisterne kod Paraćina.

POLITIKA – List piše o pozivu Srbima da uklone barikade na severu Kosova: „Srbi dobili čvrste garancije SAD i EU“. „U 2023. na srpskim putevima 100 punjača za električne automobile“ – o ulaganju u infrastrukturu namenjenu električnim vozilima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.