Naslovne strane za nedelju, 29. septembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovim stranama izdanja za nedelju, 28. septembar, najviše pišu o boravku patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja Crnoj Gori, finalu Evropskog prvenstva u muškoj odbojci i drugim temama.

BLIC  –  „Orlovi ili Zmajčeki, pitanje je sad“ o finalu na Evropskom prvenstvu u muškoj odbojci u koje se Srbija plasirala. „Novi zakon ohrabrio žene da prijavljuju nasilnike“ o porodičnom nasilju u Srbiji.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „I Milo će povući odluku o Kosovu“, piše list, prenoseći iz Grblja, u Crnoj Gori, izjavu patrijarha srpskog Irineja: „Iver ne pada daleko od klade, Djukanović je iz poštene kuće“ i mitropolita Amfilofija: „Daj Bože da ova poseta donese pomirenje braći“. Košarkaš Miloš Teodosić je za izjavio za taj list: „Peto mesto na SP nije neuspeh“.

ALO  –  „Socijalisti su mi pretili“, intervju poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Dragana Šormaza. „Stop za prevarante“, list navodi da će Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u oktobru doneti dva pravilnika koja bi trebalo da regulišu rad turističkih agencija.

KURIR  –  „Erdogan donosi milionske ugovore“, list piše o poseti turskog predsednika Redžepa Taljipa Erodgana Srbiji najavljenoj za 7. i 8. oktobar. „Bili su otpisani, a sada se bore za zlato“, list piše o finalu Evropskog prvenstva u muškoj odbojci.

POLITIKA  –  „Sačuvali smo veru, jezik, kulturu i državu“ intervjuu srpskog patrijarha Irineja za taj list povodom osam vekova Srpske pravoslavne crkve. Predsednik Srpske liste Goran Rakić: „Nas neće kupiti za šaku dolara“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.