U trendu

Naslovne strane za petak, 11. mart 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak, 11. mart, pišu o ratu u Ukrajini, novim odlukama Kriznog štaba Srbije za suzbijanje korona virusa, aprilskim izborima u Srbiji.

ALO – „Spas za hiljade ljudi“ – reportaža iz rekonstruisane beogradske bolnice Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje 2.

BLIC – „Ukinute kovid-propusnice“, o najnovijoj odluci republičkog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa. „Marijupolj simbol otpora Ukrajine“, list piše o pojačanim napadima vojske Rusije na taj grad.

VEČERNJE NOVOSTI – Posle pregovora ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine u Turskoj, list piše da „tinja nada u susret Putina i Zelenskog“. O izgradnji fabrika u Šapcu i Loznici: „Posao za još 3.000 ljudi“.

DANAS – Povodom dve godine od proglašenja pandemije korona virusa list piše: „Korona u Srbiji odnela najmanje 15.500 života“. Zvaničnik ukrajinskog Ministarstva zdravlja Taras Grišenko u izjavi za taj list: „U ruskim napadima poginulo 60 dece“.

KURIR – „Rusija ne planira i nikada nije planirala okupaciju Ukrajine“ – izjava ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka. „Zapadni Balkan neće biti prepušten uticaju Moskve“, list piše o poseti Srbiji ministarke spoljnih poslova Nemačke Analene Berbok.

INFORMER – „Benzin u Evropi već tri evra“, o posledicama invazije Rusije na Ukrajinu. List piše i o poskupljenjima drugih potrepštana u Evropskoj uniji.

NOVA – „Četvrta i peta doza vakcine biće dostupne svima koji ih hoće“ – odluka Kriznog štaba. „Da RTS radi svoj posao, SNS bi pao kao kula od karata“, rekla je u intervjuu za list zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić.

POLITIKA – „Srbija treba da prati sopstvene interese“, kaže predsednica stranke Zavetnici Milica Djurdjević Stamenkovski u intervjuu za taj list. O poskupljenju osnovnih životnih namirnica na Kosovu: „Albanci panično kupuju ulje i brašno na severu Kosmeta“.

SRPSKI TELEGRAF – „Kinezi će u Šapcu i Loznici zaposliti 3.000 ljudi“ – izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića. List piše o invaziji Rusije na Ukrajinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.