Naslovne strane za petak, 18. septembar 2020. godine

Beogradski dnevnici na naslovnim stranama za 18. septembar najviše pišu o novim epidemiološkim merama, o aferi povodom prebijanja mladića u Novom Sadu, o Zajednici srpskih opština i o ekonomskim temama.

ALO – Pod naslovom „Srbijom će vladati žene“, o navodima da će u novoj Vladi biti „bar još pet ministarki“.

BLIC – Kako će funkcionisati nove epidemiološke mere „Ko nema simptome ne mora na pregled kad predje granicu“. Dobre vesti za Srbiju iz Brisela „EU traži da Priština hitno formira Zajednicu srpskih opština“. Novi detalji o kretanju nasilnika iz Novog Sada „Kontić je slobono prelazio granice posle batinanja“.

VEČERNJE NOVOSTI – Još jedan paket dokumenata iz Haškog suda za zločine na Kosovu i Metohiji predat u sedište bivših boraca OVK. „Imena svedoka u rukama terorista“. Marko Djurić o nastavku tehničkog dijaloga „Ne damo da izbace ZSO sa dnevnog reda“. Od 18 sati važe nova pravila: „Mora test na koronu, ali onlajn“.

DANAS – Smenjeni načelnici na VMA koji su potpisali peticiju Ujedinjeni protiv kovida u tekstu „Ministri sada ne štite svoje heroje“. Profesor prava Petar Teofilović „Srbija u Beloj kući okrenula protiv sebe pedeset država“. Reakcije na vest da je jedan od najboljih srpskih pijanista završio na sudu zbog sviranja klavira „Betoven i Bah su u Srbiji bučniji od turbo folka“.

INFORMER – O novim merama Kriznog štaba, koje danas stupaju na snagu, pod naslovom „Šta treba da znate po povratku sa mora“.

KURIR – O novim merama „Ko se ne prijavi za nadzor, a širi zarazu, plaća do 150.000“.

POLITIKA – O ceni bakra koja neprekidno raste: „Može li zastoj u Boru da ugrozi srpski BDP“. Afera umesto brzog hapšenja: „Tužilaštvo i MUP oprečno o prebijanju u Novom Sadu“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da „EU daje milijarde i sever Kosova“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.