U trendu

Naslovne strane za petak, 22. april 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za petak, 22. april 2022. godine pišu o ratu u Ukrajini i zahtevima da se Srbija priključi uvodjenju sankcija Rusiji, pregovorima u opoziciji nakon nedavno održanih izbora i drugim društvenim i političkim temama.

ALO – Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pritiscima na Srbiju „Srbija neće birati stranu“.

BLIC – „Gradjani umorni od čekanja na članstvo u EU“ o najnovijim istraživanjima javnog mnjenja. List prenosi i reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na to istraživanje, kao i na pritiske Zapada na uvodjenje sankcija Rusiji „Vučić: Šta Zapad želi, da odustanemo od sebe?“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Evropa nas ucenama gura u političku neutralnost“, piše list. O prvoj dodeli državne pomoći za kupovinu stana porodici iz Sombora „Prva mama dobila 20.000 evra za stan“.

DANAS – „‘Ujedinjeni’ bili samo predizborna koalicija“ o postizbornim previranjima u opoziciji i pozivu Narodnoj stranci da se priključi pokretu Dveri u širem Patriotskom bloku. O intervjuu predsednika Srbije Aleksandra Vučića za Fajnenšal tajms „Vučiću je sada bitan jedino rejting u Srbiji“.

INFORMER – Izjava srpskog tenisera Novaka Djokovića „Suludo je izbaciti Ruse sa Vimbldona“.

KURIR – O pritiscima na Srbiju u tekstu pod naslovom „Uzalud pritisci“.

NOVA – O odluci Ministarstva unutrašnjih poslova da nabavi program za prepoznavanje lica „Država će o nama znati sve“. U intervjuu za list, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenjuje „Djilasova politika se bitno ne razlikuje od Vučićeve“.

POLITIKA – „Mariupolj je pao, oburč oko ‘Azovstalja'“, o sukobima u tom ukrajinskom gradu. List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o medjunarodnoj poziciji Srbije „Plaćamo visoku cenu, ali se držimo principa“.

SRPSKI TELEGRAF – O zjavi predsednika države o imenovanju mandatara za sastav nove Vlade „Samo ja znam ime premijera“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.