U trendu

Naslovne strane za petak, 23. decembar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak 23. decembar pišu o protestu Srba na severu Kosova i Metohije, o prvim podacima iz popisa stanovništva, o sudjenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i drugim društvenim i političkim temama.

ALO – O sudjenju Veljku Belivuku i njegovoj grupi, list piše pod naslovom „Bežali u Tursku kada je Vučić objavio rat mafiji“.

BLIC – „Zašto je Nemačka toliko ljuta na nas“, o oštrijim stavovima Nemačke prema Srbiji. „Direktorka rudarila kriptovalute u školi“, o slučaju iz Sombora.

VEČERNJE NOVOSTI – „Dosta terora, ne možete nam oduzeti srce“, o protestu Srba na Kosovu. „Hteli da migrant raznese ljude u tržnom centru ako uhapse Belivuka“ – prenosi list navode sa sudjenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

DANAS – Nakon preliminarnih rezultata popisa stanovništva, demograf Vladimir Nikitović kaže za list: „Brojčano smo na nivou iz 1961. godine. „Politikom se bavim dugo, ovo mi je najteža odluka“, kaže bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović nakon što je podneo ostavke na sve funkcije u stranci.

INFORMER – List piše o skupu Srba na Kosovu i poruci „Nećemo dati da nam Kurti ubija decu“ i o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića: „Stojim uz svoj narod, ne plaše me veliki i moćni“.

KURIR – Pod naslovom „Otpor“, list piše o skupu Srba na Rudaru.

NOVA – Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović kaže za list „Spremni smo za izbore u glavnom gradu“. „Put kalcita vodi do firmi bliskih vlasti“, piše list nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo da je u Srbiji utvrdjeno postojanje tog minerala.

POLITIKA – „Srbi žele mir i prekid Kurtijevog terora“, o protestu na severu Kosova i Metohije. Ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko u autorskom tekstu navodi „Moskva se ne zaklanja iza kosovskog presedana“.

SRPSKI TELEGRAF – List navodi da je Zapad doneo odluku – „Rusiji gase internet“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.