U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 10. april 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o Kosovu, Uskrsu, špijunaži Rusije i SAD.

BLIC – „Srbi u niskom startu za Uskrs“ – o tome kakvo će biti vreme i kakve su cene putovanja. „Amerika špijunira i neprijatelje i saveznike“, piše list.

VEČERNJE NOVOSTI – „Basti se drma fotelja u vladi“, piše list o ministru privrede Radetu Basti koji je izjavio da bi Srbije trebalo da uvede sankcije Rusiji. Vladika Ukrajinske pravoslavne crkve Kliment u intervjuu za list navodi da je greh za progon pravoslavlja na patrijarhu vaseljenskom Vartolomeju.

ALO – List piše da je poslovni partner biznismena Dragana Šolaka pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država, pod naslovom: „Muljatori“.

DANAS – „Mrziteljima poručujem: Sad ne idem nigde“ – kaže glumac Marko Janketić nakon pretnji koje je dobio. „Ministar Gašić tvrdi da nema zaštićenih“ u slučaju Uroša Panića i njegovoj opasnoj vožnji „lamborginija“ po Beogradu. „Sudovi bi trebalo da se brane od optužbi D.J. Vučićevića“, kaže sudija Osnovnog suda u Mladenovcu Dragan Urošević.

INFORMER – List piše da su se smanjuju cene iznajmljivanja stanova u Beogradu: „Padaju kirije“.

KURIR – „Đaci u haosu“, list piše o problemima u vezi organizovanja đačkih ekskurzija. „Rat klanova“ o sukobu mafijaških klanova u Crnoj Gori.

NOVA – „Tužilaštvo na kolenima“ – o aferama u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Lider pokreta Kreni-promeni Savo Manojlović za list kaže da „opozicija može do pobede ako vesla zajedno“.

POLITIKA – „Optužbama za genocid skrivaju zverstva OVK“, piše list o Kosovu. “ ‘Crveni vrapci’ novi adut ruske špijunaže“, o navodnim ruskim agentima koji rade u institucijama stranih država.

SRPSKI TELEGRAF – Više saobraćajnih nesreća tokom vikenda, piše list pod naslovom „Bračni par udario u srnu, pa podleteo pod kamion!“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.