U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 6. decembar 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za ponedeljak, 6. decembar 2021. godine najviše pišu o ekološkim protestima u Srbiji zbog najave eksploatacije litijuma, a bave se i drugim političkim i društvenim temama.

POLITIKA – „Decu moramo da izvučemo iz kandži narko dilera“, intervju direktora vladine Kancelarije za borbu protiv droga Milana Pavića. „Izmene Zakona o eksproprijaciji u četvrtak na sednici vlade“, o najavi ministra finansija Siniše Malog.

ALO – O najavi izmena zakona „Vlada u četvrtak o izmenama Zakona o eksproprijaciji“. O blokadama puteva u Srbiji, list piše: „Ekologija paravan za rušenje Vučića“.

BLIC – Tradicionalna lista Blica „50 najmoćnijih u sportu“. „Vučić: Gradjani će odlučiti hoće li biti rudnika“, o ekološkim protestima zbog najave eksploatacije litijuma.

VEČERNJE NOVOSTI – „Žene ćute o proganjanju na mreži“, o istraživanju o digitalnom nasilju. „Jelovac izgubio životnu utakmicu“, o smrti košarkaša Stevana Jelovca.

DANAS – „Protestovale hiljade gradjana, režimski mediji videli samo 200“, o broju učesnika ekoloških protesta u subotu. „Uvidjaj ekpslozije u Leštanima i dalje traje“, o tome da još nije poznato zašto je došlo do eksplozije u fabrici Edepro.

INFORMER – List piše da je direktor u firmi lidera Stranke slobode i pravde zaradio od kompanije Rio Tinto.

KURIR – Naslovna strana lista posvećena je temi vršnjačkog nasilja. List piše i o blokadama puteva u Srbiji zbog Rio Tinta.

NOVA – „Probudjena Srbija“, o ekološkim protestima. „Djoković predvodi listu vodećih sportista koji su podržali proteste“, o podršci sportista ekološkim protestima

SRPSKI TELEGRAF – List piše: Pandemija kovida-19 pri kraju, u tekstu pod naslovom „Omikron varijanta korone koja ne ubija“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.