U trendu

Naslovne strane za sredu, 19. januar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 19. januar 2022. pišu o kompaniji Rio Tinto, o poseti predsednika Srbije Turskoj, o pandemiji korona virusa, o referendumu o ustavnim promenama, ali i o drugim političkim i ekonomskim temama.

ALO – O korona virusu: „Crni rekord 18.006 zaraženih“.

BLIC – Izjava premijerke Ane Brnabić o projektu eksploatacije litijuma u Jadru „Rio Tinto’ uskoro više neće biti u Srbiji“. O teniseru Novaku Djokoviću i eventualnim narednim turnirima na kojima bi mogao da igra: „Vimbldon otvara vrata Novaku“.

VEČERNJE NOVOSTI – Izjava predsednika Aleksandra Vučića da će se povući sa čela stranke „Neka od maja SNS vode ovi pametniji“. „Omikron će do aprila zaraziti 70 odsto ljudi“, piše list.

DANAS – „Referendum je novi poraz SNS posle poraza na ulici“, list prenosi ocene i analize rezultata izjašnjavanja o promeni Ustava. O eksploataciji litijuma u Srbiji: „Nastavak radova jača poziciju Rio tinta u slučaju odštete“.

INFORMER – list piše o slučaju kriminalne grupe Veljka Belivuka, „Belivuk policajca plaćao 500 evra“. Italijanska teniserka Flavija Peneta o teniseru Novaku Djokoviću: „Novak se tek sad neće vakcinisati“.

KURIR – List piše o poseti predsednika Srbije Turskoj: „Vučić s Erdoganom govori o regionu, investicijama…“. O omikron soju korona virusa: „Omikron napada decu samo u ‘Mišoviću’, ima ih 35“.

NOVA – Naslov teksta pulmologa Dejana Žujovića za taj list glasi „Da li ćemo se svi zaraziti“. O izjavama meštana Jadra i ekoloških aktivista: „U subotu Rio Tinto mora iz Srbije, ne nasedamo na trikove“.

POLITIKA – O sastanku predsednika Srbije i Turske, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, pod naslovom „Poštovati integritet i Sarajeva i Banjaluke“. O izjavi ministra za inovacije Nenada Popovića: „Gradnja srpskog nuklearnog centra počinje krajem godine“.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi reči premijerke Ana Brnabić o stavu predsednika Srbije nakon referenduma: „Vučić je skočio i rekao: Evo, pametni, sad vi vodite stranku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar