U trendu

Naslovne strane za sredu, 27. maj 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za 27. maj, pišu o odluci Crne Gore da ne otvori granicu za državljane Srbije sa obrazloženjem da taj njen sused ne ispunjava epidemiološke kriterijume.

KURIR  –  O upozorenju Svetske zdravstvene ogranizacije u tekstu „Spremite se za drugi talas Kovida 19“. U članku „Rat velikih oko Kosova“ pišu o tome da američki predsednik Donald Tramp, nemačka kancelarka Angela Merkel, ruski predsednik Vladimir Putin i francuski predsednik Emanuel Makron hoće rešenje što pre.

ALO  –  Novine o aktuelnoj situaciji u Crnoj Gori piše „Milo: Srbi, neću da vas vidim na moru“. O tome kako je seksualnim radnicama posao propao tokom pandemije virusa korona u članku „Prostitutke zahtevaju ukidanje mera“.

BLIC  –  „Djukanović pojačava tenzije, korona nije pravi razlog zabrane“, o odluci crnogorskih vlasti da otvori granice za državljane nekih zemalja, medju kojima nije Srbija sa obrazloženje da ona ne ispunjava kriterijume. „Bilo bi fer da Evroliga pozove i Partizan“, o izjavi trenera Božidara Maljkovića.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Epidemija Milovih obračuna sa Srbima“, piše list o Crnoj Gori. „Kako da ostvarite popust na kilovate“ – nov pravilnik za „energetski ugrožene kupce“.

DANAS  –  „Nabavka medicinske opreme ostaje tajna“ u Srbiji. „Svi dokazi su u Vučićevom i Koluvijinom telefonu“, izjava potpredsednika Narodne stranke Miroslava Aleksića o sudskom procesu sa bratom predsednika Srbije, Andrejem Vučićem povodom afere „Jovanjica“.

INFORMER  –  Uz najavu „Šok tvrdnje stručnjaka“ list kao udarnu vest na naslovnoj objavljuje tekst u kom lekari Danica Grujičić i Branislav Nestorović tvrde da je virus korona biološko oružje. U svom autorskom tekstu ambasador Norveške u Srbiji Jerns Jelstad piše „Norveška i Srbija zajedno se bore protiv nepravde“.

POLITIKA  –  „Da Srbi u Crnoj Gori budu statistička greška“, piše list o Crnoj Gori. „Može li GO DS-a da zaseda 21. juna na biračkom mestu“, o stanju u Demokratskoj stranci u njenom rukovodstvu.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Izraelski špijun plakao zbog Srbije“ naslov je teksta u kom piše o novim saznanjima bivšeg šefa izraelske obaveštajne službe „Nativ“ Jakova Kedmija. Objavljuju i intervju sa ambasadorom Turske u Srbiji Tandžuom Bilgičem „Erdogan će podržati svaki dogovor o Kosovu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.