U trendu

Naslovne strane za sredu, 29. jun 2022. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od srede pišu o obeležavanju Vidovdana u Srbiji, pripremi Temeljnog ugovora izmedju Vlade Crne Gore i SPC u toj zemlji kao i o pregovorima o statusu zaposlenih u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.

BLIC – „Idemo u Evropu ali čuvamo našu samostalnost“, rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom dodele Vidovdanskih odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. U tekstu „Dokle će tinejdžeri da stradaju za volanom“ list piše da su u prethodnih pet godina u udesima u Srbiji stradale 442 mladje osobe.

VEČERNJE NOVOSTI – O obeležavanju 633. godišnjice Kosovskog boja u tekstu „Svoje ime dobili smo na Kosovu“. Pod naslovom „Crna Gora jemči prava SPC nad hramovima“, o radnoj verziji Temeljnog ugovora.

DANAS – U tekstu „Najveći broj radnika Fijata dobiće otkaz“, list piše o dogovoru predstavnika zaposlenih u fabrici u Kragujevcu i stručnjaka Vlade Srbije.

INFORMER – O vidovdanskom odlikovanju zaslužnim pojedincima i institucijama „Predsednik odlikovao Bočelija i Rejfa Fajnsa“.

KURIR – O vidovdanskom odlikovanju i izjavi predsednika države: „Biraću put mudrosti, a ne put velike kuraži“.

NOVA – O medjusobnim optužbama bivših čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova u tekstu „Dijana i Nebojša pakuju jedno drugom deceniju robije“. U tekstu „EPS se zadužuje za još milijardu evra ili slede restrikcije struje“ list piše o stanju u tom javnom preduzeću.

POLITIKA – „Podgorica okreće novi list u odnosima sa Beogradom“, kaže za ove dnevne novine potpredsednik Vlade Crne Gore Vladimir Joković uoči posete premijera Dritana Abazovića Beogradu. O obeležavanju Vidovdana na Kosovu i Metohiji, pod naslovom „KPS zbog Njegoša hapsio na Gazimestanu“.

SRPSKI TELEGRAF – List piše o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Danas nam trebaju i hrabrost i mudrost“.

ALO – List piše: „Šefovi škaljaraca pali u Španiji, razbijen jedan od najvećih narko-kartela“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.