U trendu

Naslovne strane za subotu, 12. februar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 12. februar, najviše pišu o ekonomskim, ekološkim i političkim temama, a bave se i pandemijom virusa korona.

BLIC – „Ukidamo mere kada padne broj preminulih i zaraženih“, o stavu člana Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Branislava Tiodorovića. „Italija očarana srpskim strelcem“, o fudbaleru Dušanu Vlahoviću.

VEČERNJE NOVOSTI – „Naftaši ne bi smeli da smanjuju isporuke goriva“, o upozorenju države posle odredjivanja maksimalnih cena goriva. „Nikada se više nije ulagalo u zdravstvo“, doktor Danica Grujičić govori za list o razlozima svoje podrške Srpskoj naprednoj stranci.

DANAS – „Pokucaj na vrata BIA zbog umetničkog dela“, o tome kako je skulptura „Miloš Obilić“ autora Ivana Meštrovića završila u zgradi BIA. „Manojlović Vučiću: Komšo, još te nema“, o kampovanju gradjana koji traže zakonsku zabranu iskopavanja litijuma i bora, ispred zgrade predsedništva u Pionirskom parku u Beogradu.

INFORMER – O krivičnoj prijavi koja je podneta protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog nudjenja mita za glasove na predstojećim izborima „Tuže Vučića zbog 100 evra za mlade“. „Završen Klinički centar Srbije“, o novoj zgradi te zdravstvene ustanove.

KURIR – O ubistvu uličnog svirača u Novom Sadu list piše pod naslovom „Monstrum“. List najavljuje intervju sa nekadašnjim komandantom Žandarmerije Bratislavom Dikićem „Dikić o ovome dosad nije pričao“.

NOVA – „Većina Beogradjana za promenu vlasti“, o predizbornim istraživanju „Nove srpske potičke misli“. „Još jedna sutkinja na bolovanju“, o tome da početak sudjenja klanu Veljka Belivuka nije ni na vidiku.

POLITIKA – „Dobili banke na sudu, sad im vraćaju novac“, o reviziji presuda za obradu troškova kredita. „Srbiji 80 odsto francuskih investicija u regionu“, o poseti premijerke Ane Brnabić Parizu.

SRPSKI TELEGRAF – List piše da je nekadašnji predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević dao nalog za ubistvo brojnih ličnosti iz tadašnjeg političkog miljea „Sloba predao Legiji spisak smrti sa 123 imena“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.