U trendu

Naslovne strane za subotu, 22. oktobar 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 22. oktobar 2022. pišu o obeležavanju 14 godina postojanja Srpske napredne stranke (SNS), o rešavanju kosovskog pitanja, sukobu SBB i Kopernikus grupe, a pišu i o drugim aktuelnim političkim i društvenim temama.

ALO – O sudjenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, „Čudna odluka Specijalnog suda: Četvorica iz Veljine bande na slobodi“.

BLIC – List donosi analizu zahteva Kvinte u tekstu „Strah od Trampa tera EU da žuri oko Kosova“.

VEČERNJE NOVOSTI – O izjavi predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića „Nikad nećemo biti spremni na kapitulaciju“. O predlogu Vučić o izmeni zakona „Doživotna robija za silovanje“.

DANAS – Intervju sa liderom pokreta Srbija centar Zdravkom Ponošem „Naš region je ‘bure baruta’ ali prilično prazno“. O sukobima kompanije SBB i Kopernikus grupe „Bodrožić: Rat protiv SBB i medija Junajted grupe“.

INFORMER – List ocenjuje, „Vučić zna odakle preti opasnost: Rat na Kosovu mogu da izazovu jedino Albanci“. O ratu u Ukrajini, „Ratni zločin – Ukrajinci granatirali izbeglice“.

KURIR – List piše, „Onaj ko prijavi lažni nestanak ne može da bude kažnjen“. O objavi list Albanian post da Beograd i Priština moraju da sklope dogovor do kraja februara, „Procena stručnjaka: Mogu da nam zatvore fabrike, da se strani investitori povuku, da nam ukinu bezvizni režim“.

NOVA – O kosovskom pitanju, list piše u tekstu „Ako ne bude dogovora, spremne kazne za Beograd i Prištinu“. O porodičnom nasilju i ubistvu deteta u Vršcu „Socijalni radnici pod sumnjom, tužilaštvo u Vršcu pod zaštitom“.

POLITIKA – Intervju sa liderom Dveri Boškom Obradovićem „Saradnja sa EU samo u obostranom interesu“. List piše zbog čega je važno pooštravanje zatvorskih sankcija za silovatelje koje je predložio Vučić: „Duža kazna zatvora bolja od hemijske kastracije“.

SRPSKI TELEGRAF – Rat u Ukrajini: „Krvni neprijatelji ušli u rat u Ukrajini – Iran dao gardu i dronove Putinu, Izrael Zelenskom gvozdenu kupolu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.