Naslovne strane za utorak, 10. januar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 10. januar 2023. godine, pišu o Srpkinji koja je nestala u Americi, lakšem zapošljavanju u Nemačkoj, dešavanjima na Kosovu i drugim temama.

ALO – Vremenska prognoza za Srbiju „Toplo vreme do kraja meseca – Prava zima stiže tek u februaru“.

BLIC – List piše o Srpkinji koja je nestala u Americi i uz fotografiju pita „Da li je ovo lice brižnog supruga“. Povodom izjave predsednika Srbije o delovanju stranih obaveštajnih službi u Beogradu „Srbija na raskrsnici špijunskh interesa“. O teniseru Novaku Djokoviću „Nole može u Melburnu da igra čak i sa kovidom“.

VEČERNJE NOVOSTI – O tome da su zvaničnici u Beogradu nezadovoljni negativnim odgovorom Kfora na zahtev za varaćanje pripadnika Vojske Srbije na teritoriju Kosova „Čuvaju poredak, a Srbe napadaju na svaka 63 sata“. „Penzionera više u čak 30 gradova“, o udelu penzionisanog i radno sposobnog stanovništva u ukupnoj populaciji.

DANAS – List analizira povode za izjavu predsednika Srbije o „rekordnom“ prisustvu špijuna u Beogradu „Vučićeva mobilizacija uspavanih Čvorovića“. O tome da je 1. januara istekao rok za „tajnost“ troškova spomenika „Cena Stefana Nemanje i dalje se krije“. O olakšicama koje uvodi Nemačka za zapošljavanje stranih državljana u toj zemlji „Olakšice za rad u Nemačkoj, briga za Srbiju“.

KURIR – „Nakon odbijanja zahteva Srbije Kfor mora da garantuje bezbednost Srba“, o reakcijama na negativan odgovor koji je zvaničnom Beogradu dostavljen iz te međunarodne misije.

NOVA – Ministar u kosovskoj vlasti Nenad Rašić kaže da su svi saglasni da je zločin u Gotovuši baziran na etničkoj mržnji „Nema sumnje da je reč o pokušaju ubistva Stefana i Miloša“. O olakšicama za zapošljavanje stranaca koje su uvele nemačke vlasti „Lakše do posla u Nemačkoj, ostaćemo bez radne snage.

POLITIKA – O proslavi godišnjice RS „Dodik: Spremni smo da branimo svoju slobodu“. O neredima u Brazilu posle inauguracije novog predsednika „Haos u Braziliji po Trampovom receptu“. O potrazi za Srpkinjom nestalom u SAD „U kući Ane Volš nadjeni tragovi krvi i oštećen nož“.

SRPSKI TELEGRAF – „Srbija je vojna sila u regionu“, o analizi koja je prema navodima lista napravljena u SAD.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.