U trendu

Naslovne strane za utorak, 19. april 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za utorak 19. april 2022. godine najviše pažnje posvetili su naoružavanju u regionu, ratu u Ukrajini i mogućem ponavljanju beogradskih izbora.

ALO – „Rusi vodom isteruju strane plaćenike“ o ratu u Ukrajini. List istražuje koga Srbi vide kao najveće prijatelje u regionu „Madjari prvi, Crnogorci na dnu liste“.

BLIC – O napadu na grupu mladih koji su se vraćali sa derbija „Huligani hteli bakljama da zapale decu“. List piše kako je funkcionisala saradnja kriminalaca u regionu „Bliske veze Darka Šarića, Velje Nevolje i Kavačkog klana“. O velikom broju pacijenata u Domovima zdravlja „Mutant virus ruši mališane“.

VEČERNJE NOVOSTI – List analizira situaciju na Kosovu posle objave o napadima na policiju „Pripremaju alibi kako bi udarili na sever“. O peticiji koju je potpisalo više od 200 intelektualaca u Srbiji „Ni Hitler nas nije terao protiv Rusa“. O mogućim novim izborima u Beogradu „Dve opcije za reprizu glasanja u prestonici“.

DANAS – Povodom tvrdnje predsednika Srbije da je projekat Jadar zaustavljen pod pritiskom stranih službi list piše „Vlast priprema javnost za povratak Rio Tinta“. O tome zašto nije raspisan konkurs za petu televizijsku nacionalnu frekvenciju „Najbolje rešenje da se REM rasformira“.

INFORMER – „Uveli su nam 9.600 sankcija“, list prenosi izjavu predsednika Rusije Vladimira Putina povodom medjunarodnih sankcija zbog invazije na Ukrajinu.

KURIR – O dojavama o podmetnutim bombama zbog kojih su evakuisana četiri tržna centra u Beogradu i Nišu list piše pod naslovom „Žestok ekonomski udar na Srbiju“.

NOVA – Povodom mogućnosti da novi izbori budu održani u novembru ili martu „Opozicija spremna za nove izbore u Beogradu“. O trci zemalja Balkana u naoružanju „Srbija izdvaja najviše, Hrvatska je prati“. List prenosi reakcije prosvetara posle najave jednokratne pomoći od 10.000 dinara „Dugujete nam još 50.000“.

POLITIKA – Piše da su isporuke naoružanja Prištini pretnja bezbednosti regiona „Raketni udar Londona na medjunarodno pravo“. O ratu u Ukrajini „Raketiran Lavov, ruske snage zauzele Kreminu kod Luganska“. O ponovljenim izborima „Naprednjaci ubedljivi, legitimitet neupitan“.

SRPSKI TELEGRAF – „Zukorlić i Ljajić na meti ubica“, o istragama koje se vode posle saobraćajne nesreće koju je doživeo lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić i krvične prijave porodice pokojnog potpredsednika Skupštine Srbije Muamera Zukorlića posle njegove iznenadne smrti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.