U trendu

Naslovne strane za utorak, 26. novembar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorak, 26. novembar pišu o reakcijama vlasti na odluku Univerziteta u Beogradu o plagijatu ministra finansija Siniše Malog, o nasilju nad ženama, o bojkotu izbora od strane dela opozicije, sudjenju bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki za seksualno uznemiravanje i o drugim temama.

ALO  –  List piše o dečaku iz Novog Pazara koji je preminuo kada je popio čašu vode „Lazo (15) popio čašu hladne vode i umro“.

BLIC  –  „Bojim se da će uništiti dokaze protiv Jutke“, izjava Marije Lukić koja je Jeličića tužila za seksualno uznemiravanje. „Mlade nade opozicije“, tekst o „potencijalnim budućim liderima na političkoj sceni“.

KURIR  –  „Vučić: Srbija rekorder u investicijama“, o izjavi predsednika Srbije tokom gostovanja na televiziji Hepi. „Najveća pljačka u istoriji, ukrali nakit vredan milijardu evra“, o pljački muzeja „Zeleni svod“ u Drezdenu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Savo kao car Vizantije“, o tome kako se trener fudbalskog kluba Partizan Savo Milošević pojavljuje u ulozi Vizantijskog cara u dokumentarnoj seriji „Srpski junaci srednjeg veka“.

DANAS  –  „Brnabić iznela neistine braneći Malog“, o reakciji premijerke na odluku Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta da je doktorat Malog plagijat. „Zapad više neće ubedjivati opoziciju da promeni odluku o bojkotu“, izjave diplomatskih izvora za taj list.

POLITIKA  –  „Manje kazne za ubicu ako je bio zaljubljen i pijan“, o presudama za nasilje nad ženama. „I bez Ukrajine Srbija će imati dovoljno gasa“, o mogućoj potpunoj obustavi isporuke gasa Srbiji preko Ukrajine.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Rat za srpski litijum“, list navodi da Srbija raspolaže najvećim zalihama litijuma u Evropi.

INFORMER  –  „Srbiji fali 3.000 zavarivača, a početna plata im je 120.000“, o tome koliko Srbiji nedostaju radnici te struke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.