U trendu

Naslovne strane za utorak, 8. novembar 2022. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 8. novembar najviše pišu o krizi na severu Kosova zbog registarskih tablica, o razgovorima za dodelu pete frekvencije za nacionalnu televiziju, završetku popisa stanovništva, i o drugim temama.

ALO – „Deca na Zlatiboru jela zelene viršle“, o slučaju trovanja dece na ekskurziji. „Kurti hoće prečicom u Evropsku uniju“, piše list.

BLIC – „Briselski sporazum zavisi od tri igrača“, o krizi na severu Kosova. List piše da domaći kriminalci imaju omiljenu destinaciju za skrivanje „Turska štek za kriminalce s Balkana“.

VEČERNJE NOVOSTI – O tome ko će štititi Srbe na severu Kosova, nakon njihovog povlačenja iz kosovske policije „Kfor i Euleks u obavezi da zaštite Srbe“. O podršci roditeljstvu putem veštačke oplodnje „I ‘singl’ žene do potomstva o trošku države“.

DANAS – „Pretnja ubistvom redakciji Danasa je teroristički čin“, o reakcijama na pretnje koje su upućene tom listu. O javnim razgovorima u Savetu Regulatornog tela za elektronske medije o dodeli pete nacionalne frekvencije „Nova S očekuje da dobije frekvenciju“.

INFORMER – „Zaoštrava se situacija na Kosovu“, piše list o dogadjajima posle odluke Srba da napuste kosovske institucije na severu. „Veštačka oplodnja potpuno besplatna“, o promenama u sistemu zdravstvenog osiguranja od 10. decembra.

KURIR – Bivši komandir Kosovske policije regiona sever Nenad Djurić kaže za list „Heroj je ceo srpski narod, Bog zna kroz šta ćemo još sve proći“. „Lalić otkrio šest ubistava koja nisu na optužnici“, o nastavku sudjenja grupi Veljka Belivuka.

NOVA – „Otrove iz vazduha udisaćemo godinama“, o zagadjenju u Beogradu. O krizi na severu Kosova „Zapad konačnim sporazumom briše sporove oko Kosova“.

POLITIKA – O očekivanjima ko će popuniti mesta srpskih policajaca koji su dali otkaze u kosovskoj policiji „Stižu li na sever KiM albanski policajci“. O popisu stanovništva koji je završen na terenu „Nepopisani gradjani mogu da se jave telefonom do 17. novembra“.

SRPSKI TELEGRAF – „Američki ambasador zavrnuo uši Evropi i Kurtiju“, o izjavama ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila povodom napuštanja kosovskih institucija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.