U trendu

Nastavlja se suzbijanje komaraca sa zemlje

BEOGRAD – Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastaviće danas akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama Beograda.

Planirana akcija će se, ukoliko vremenske prilike dozvole, sprovesti od 18 sati do ponoći.

Obuhvatice lokacije groblje Lešće, Novo groblje, Slanci, Veliko selo, Centralno groblje, Pirandelova, Mali Mokri Lug, Zeleno brdo, Botanička bašta, naselje Hadžipopovac, Vukov spomenik, Cvetkova pijaca, potez od Zvezdarske šume do Novog groblja, Karaburma Calije, Mirijevo 1, Mirijevo 2, Mirijevo 3, Mirijevo 4 i Zeleno brdo.

„Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Dodaje se da je preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Na sajtu „Gradske čistoće“ se ističe da je bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i da sugrađani ne treba da strahuju već da se, ukoliko im smeta miris preparata, udalje od mesta gde se tretman sprovodi i zatvore prozore.

Beograđani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.