U trendu

Nastavljena podela tableta u vračarskim školama

BEOGRAD – Podela besplatnih tableta za beogradske osnovce koji idu u treći, četvrti, peti i šesti razred vrši se i na Vračaru, a predsednik te opštine Milan Nedeljković ističe da je ovom akcijom omogućeno da se neometano sprovodi digitalna nastava na teritoriji Beograda za sve učenike koji pohađaju te razrede.

Podela tableta na Vracaru nastavljena je juče u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Vladislav Ribnikar“, uz prisustvo đaka i njihovih roditelja.

„Srećan sam što imam čast da vam podelim ovako vredne poklone, koji će vam veoma značiti u nastavi i učenju, kako u školi tako i kod kuće. Tableti su osigurani i vlasništvo su Grada naredne tri godine, zatim postaju vlasništvo roditelja“, rekao je Nedeljković, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Naglasio je da će đaci putem tableta moći da posećuju samo obrazovne sajtove, dok će u periodu od 22 do 6 sati tableti biti zaključani.

Direktor OŠ „Sveti Sava“ Jovana Milenković zahvalila je zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću što je prepoznao tokove modernog nastavnog procesa, kao i predsedniku opštine Vračar što je sproveo u delo obećano i obradovao učenike tabletima.

Direktor OŠ „Vladislav Ribnikar“ Snežana Knežević kaže da uz ovakvu podršku Grada i Opštine Vračar, naročito u vreme epidemije, tableti omogućavaju sigurnu nastavu na daljinu i digitalni tok obrazovnih informacija ka učenicima.

Škola „Sveti Sava“ dobila je 506 tableta za učenike i 40 laptopova za nastavnike, a „Vladislav Ribnikar“ 575 tableta i 57 laptopova, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar