U trendu

Nepoznati pocinioci isekli zdravo stablo breze na N. Beogradu

BEOGRAD – Nepoznati počinioci isekli su danas potpuno zdravo, odraslo stablo breze na zelenoj površini ispred stambenog objekta u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 93, saopštilo je JKP „Zelenilo Beograd“.

Navodi se da su zaposleni tokom redovnog obilaska terena primetili isečeno stablo, a da je seča izvršena uz pomoć testere.

Kako se ističe, „Zelenilo Beograd“ će protiv nepoznatog počinioca podneti prijavu Sekretarijatu za inspekcijske poslove Grada Beograda.

Breza koja je isečena bila je visine osam metara, a prečnika debla 25 centimetara, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da to nije jedini slučaj uništavanja stabala u gradu i podseća da je pre dva dana u stambenom naselju Sime Igumanova na Vračaru, u blizini dečjeg igrališta, nepoznati počinilac zapalio jedno odraslo stablo mečje leske.

Leska je starosti 40 godina i visine 12 metara, a vatra je brzo ugašena uz pomoć intervencije vatrogasaca, navodi se u saopštenju i dodaje da to stablo nije u velikoj meri oštećeno, te da će posle saniranja oštećenja od vatre i mera nege koje će strucnjaci iz „Zelenila Beograd“ primeniti na stablu, nastaviti da živi i ulepšava naselje.

„Zelenilo Beograd“ najoštrije osuđuje ovakve postupke nesavesnih pojedinaca i apeluje na sve sugrađane da čuvaju zelenilo, drveće i sve ono što se nalazi na zelenim površinama.

„Priroda, biljke i parkovi su egzistencijalna potreba čoveka, ali je takođe čovek potreban njima da ih štiti, neguje i voli, kako bi mogao da uživa u blagodetima koje mu one donose u gradskoj sredini“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.