U trendu

Neprihvatljiv i neadekvatan odgovor gradonačelnika

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je danas kao neprihvatljiv i „potpuno neadakvantan obavezama gradske vlasti prema javnosti“ odgovor gradonačelnika Beograda Siniše Malog o rušenju dela Savamale.

Mali je ranije danas u odgovoru Šabiću na pitanja povodom dešavanja u delu Savamale izjavio da nijedna gradska služba nije učestvovala u rušenju dela Savamale na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice i da tim povodom poverenik treba da se obrati nadležnima, saopšteno je iz gradske uprave.

Šabić smatra da „nije prihvatljivo da gradska vlast smatra dovoljnim da o dogadjaju takve vrste i s takvim posledicama javnost obavesti o tome da ne zna ništa, osim da nisu učestvovale nadležne gradske službe“.

„Posebno je neprihvatljivo da u vezi s pravom javnosti da zna sve informacije o tom ružnom dogadjaju gradonačelnik upućuje Poverenika da se obrati nadležnim“, naveo je poverenik, saopšteno je iz njegovog kabneta.

Šabić je naveo i da je „obavio razgovore i s ministrom unutrašnjih poslova i s državnom tužiteljkom i da je od njih dobio uveravanja da će u okviru svojih nadležnosti preduzeti sve mere za rasvetljavanje tog slučaja“.

On je prethodno u pismu gradačelniku naveo da je od gradjana dobio informaciju da je „oko 30 ljudi koji su bili maskirani, s fantomkama na glavama i naoružani palicama, sprovelo, sa tri bagera, rušenje objekata koje su koristili privatni korisnici u površini od oko 1.000 kvadratnih metara“ i da su prethodno „vezali noćnog čuvara i oduzeli mu mobilni telefon“.

Dodaje se da je prema tim informacijama, policija odbila da izadje na uvidjaj, upućujući gradjane na Komunalnu policiju, uz obrazloženje da je Komunalna policija u tom rušenju i učestvovala. Komunalna policija je demantovala navode policije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.