U trendu

Nikolić: Evropa donosi prosperitet u svim oblastima

Prioritet spoljne politike Srbije je približavanje Evropskoj uniji kako bi u okviru porodice evropskih zemalja mogla, ne samo da popravi životni standard svojih građana, već i da aktivno deluje na zaštiti svog suvereniteta i da osavremeni svoju vojsku, poručio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je, povodom završetka školovanja polaznika 4. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i 58. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane, istakao da će integracijom u evropske tokove Srbija dobiti priliku za napredak i prosperitet u svim oblastima društva.

– Time će i pripadnici naše vojske, kroz različite oblike međuarmijske saradnje, pokazati Evropi i svetu kvalitet stečen tokom školovanja i usavršavanja – rekao je Nikolić, dodavši da dosadašnja iskustva daju pravo za velika očekivanja od srpskih vojnika“.

Prema njegovim rečima miroljubivo rešavanje sukoba je princip spoljne politike Srbije, čija je vojska spremna da, zajedno sa inostranim armijama, učestvuje u rešavanju aktuelnih bezbednosnih problema.

On je podsetio da Srbija danas aktivno doprinosi bezbednosti i stabilnosti u regionu i da taj doprinos nastoji da ostvari saradnjom sa susedima i međunarodnom zajednicom.

– Zalaganje za miroljubivo rešavanje sukoba ima snagu principa u našoj spoljnoj politici, uz naglašavanje potrebe da se pritom podjednako uvažavaju svi politički subjekti i poštuju osnovni principi međunarodnog prava – podvukao je Nikolić.

Predsednik je podvukao da nema uzvišenijeg cilja od odbrane države i jačanja njenog sistema bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.