U trendu

Niš dobio EU info kutak

Otvaranjem EU info kutka i izložbe fotografija „EU  Srbija: 15 godina partnerstva“ u Nišu je danas počelo obeležavanje „Meseca Evrope“.

EU info kutak, kako je rečeno na otvaranju, gradjanima Niša i jugoistočne Srbije omogućiće da se bliže upoznaju s Evropskom unijom, njenim institucijama, fondovima i mogućnostima za školovanje i usavršavanje u Evropskoj uniji.

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport kazao je da je EU u proteklih 15 godina s više od tri milijarde evra finansirala projekte približavanja Srbije Evropskoj uniji.

On je dodao da je tim sredstvima, izmedju ostalog, finansirano opremanje Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu, izgradjen je dalekovod Niš-Vranje, a obezbedjeno je i gostovanje mladih džezera na „Nišvil“ džez festivalu.

Devenport je rekao da je u Beogradu nedavno otvoren novi EU info kutak, dok su Novosadjani EU info kutak dobili pre godinu dana.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da će EU info kutak omogućiti da gradjani saznaju istinu o Evropi, što će pomoći da „bauk Evrope“ koji vlada na ovom prostoru bude poslat „na mesto koje mu pripada“.

Prostorije EU info kutka otvorene su u Voždovoj ulici, u prizemlju hotela Ambasador i radiće svakog radnog dana od 10 do 19 časova i subotom od 10 do 15 časova.

Izložba fotografija „EU  Srbija: 15 godina partnerstva“ otvorena je u Velikoj sali Oficirskog doma.

U okviru obeležavanja „Meseca Evrope“ u Narodnom pozorištu u Nišu večeras će biti održana predstava Evropa poznate hrvatske književnice Ivane Sajko.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.