U trendu

„Njujork tajms“: Hotel u Srbiji — najgori na svetu

„Grand hotel“ u Prištini je na mnogim mestima na internetu opisan kao „odvratan“, „ruina“ i „apsolutni horor“, navodi „Njujork tajms“ u tekstu koji je objavljen u onlajn izdanju.

Novinar lista Endru Higins, koji je boravio u hotelu, rekao je da menadžere ne pogađaju napadi na internetu.

„Ne prihvataju rezervacije putem interneta — jedva da nude pristup internetu — a hotel nema ni svoj i-mejl nalog“, piše Higins.

Sinonim za bogatstvo u doba Jugoslavije, „Grand hotel“, inače u javnom vlasništvu, toliko je oronuo da čak i kosovski predsednik Hašim Tači ima problema da kaže nešto lepo o njemu, navodi list.

„Ne mislim da je najgori hotel na svetu, ali samo zato što je svet veoma veliki“, rekao je Tači kada je saznao da novinar „Njujork tajmsa“ odseda u „Grandu“.

Tači smatra da bi na mestu hotela mogla da se izgradi kula „Tramp“, navodi se u Higinsovom tekstu.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli rekao je da hotel možda nije najgori na svetu, ali je svakako „pri dnu“.

„Stvarno je užasan. Kako možete da boravite tu? Kako iko može da boravi tu“, začudio se Pacoli pričajući sa Higinsom.

Njegova procena je da bi bilo potrebno oko pedeset miliona dolara da „Grand“ ponovo postane ono što je nekada bio.

„Kada sam se čekirao u hotel sa petsto soba, bio sam jedini gost. Hotel je stanište jatima golubova na višim spratovima, a podrum koji su nekada koristili srpski paravojnici, iznajmljen je klubu za zdravlje“, piše Higins u svom tekstu.

On navodi da je hotel uglavnom napušten, da je usluga minimalna ili nepostojeća, mermerni lobi smrdi na dim od cigareta, dok je zeleni tepih na većini spratova isflekan i oštećen.

„Ima i bubašvaba“, piše autor.

Higins ipak navodi i da „Grand“ zaslužuje bolje recenzije. Dva sprata su, navodi autor, uvek spremna za goste, sobe su čiste, a ponekad ima i tople vode.

„Nekoliko ljudi iz osoblja koje je ostalo da radi pokušava da bude od pomoći, a jasno je da su osramoćeni lošim stanjem nekada uglednog hotela“, navodi Higins i dodaje da je bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito imao svoj apartman na četvrtom spratu hotela u Prištini.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.