U trendu

Nova cena vrtića u Beogradu

Kako će se to odraziti na mesečne račune koje plaćaju mame i tate zavisi od toga da li im dete ide u državni ili privatni vrtić uz subvenciju grada.

Kada u februaru roditeljima mališana u državnim vrtićima vaspitači uruče januarske račune primetiće neznatno povećanje od 163 dinara. Iz porodičnog budžeta plaća se 20 odsto ukupne ekonomske cene, a to je 5.590 umesto 5.427 dinara koliko se plaćala usluga vrtića 2016. godine, piše „Politika.

Poskupljenje ekonomske cene vrtića dobra je vest za roditelje čiji su klinci primljeni u privatne predškolske ustanove kada u državnim nije bilo mesta.

Njima grad finansijski pomaže da plate račun dotirajuči do 80 odsto od ekonomske cene. U novcu do sada to je značilo 21. 709 dinara iz kase Beograda, a od idućeg meseca 22.361 dinar. Subvencija prestonice, dakle, veća je za 652 dinara. Za toliko će biti manji deo koji plaćaju roditelji do punog iznosa usluge.

”Nova ekonomska cena boravka deteta u predškolskoj ustanovi formira se u skladu sa Pravilnikom o merilima za utvrđivanje ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u predškolskim ustanovama.

Rešenje za svaku kalendarsku godinu donosi gradonačelnik i ono se primenjuje od 1. januara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.