U trendu

Nova vozila „Gradskoj čistoći“ za suzbijanje komaraca

BEOGRAD 26. maja (Tanjug) – JKP „Gradska čistoća“ od danas će za suzbijanje komaraca koristiti još 10 novih, terenskih vozila, koji su predstavljeni na Adi Ciganliji.

Nova vozila, sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradske čistoće“ koristiće se za pristup nepristupačnim terenima gde je gusta vegetacija, kako bi se lakše omogućilo suzbijanje larvi i odraslih komaraca.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao je da će se, uz pomoć novih vozila, brže i efikasnije rešavati problem komaraca u glavnom gradu Srbije.

„Sada ukupno imamo 32 vozila, a tretiramo 12.000 hektara larvi i negde oko 130.000 hektara odraslih komaraca i na taj način štitimo građane od komaraca“, rekao je Vesić.

Zaprašivanje komaraca počelo je u martu i radi se sa zemlje, što predstavlja bezbedniji način i ne ugrožava ljude, ali ni životinje, objasnio je Vesić i podsetio da se više u ove svrhe ne koriste avioni, jer su štetni, a u zemljama Evropske unije i zabranjeni.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Marko Popadić rekao je da su sredstva odobrena od strane Biološkog fakuteta i Instituta za pesticide, da je bezbedan i da nema nikakve štetne posledice ni prema ljudima, ni prema zivotinjama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.