U trendu

Novčana pomoć stanarima sa Karaburme

BEOGRAD – Centar za socijalni rad obezbedio je novčanu pomoć od tri prosečne plate za četiri porodice kojima su izgoreli u pozaru izgoreli stanovi na Karaburmi pre nešto više od dve nedelje, rekla je Katarina Trivunović, jedna od stanarki kojoj je izgoreo stan.

Trivunović je navela da su nakon požara stanari zgrade imenovali profesionalnog licenciranog upravnika zgrade kako bi se organizovali radovi.

„Pronašli smo ekipu za raščišćavanje zgarišta, dobili ogromnu logističku podršku od opštine Palilula i predsednika opštine Miroslava Ivanovića, kao i Grada Beograda“, rekla je za Tanjug Katarina Trivunović.

Navela je da je predsednik opštine Palilula okupio tim koji je stanarima izašao u susret, te da je obezbeđen levak za odlaganje šuta i u saradnji sa Gradskom čistoćom postavljeni kontejneri za šut i organizovan odvoz istog.

„Nakon završenog raščišćavanja, Gradsko stambeno bi trebalo da postavi zaštitnu ceradu kako bi bilo sprečeno dalje prokišnjavanje do nižih spratova“, kazala je Trivunović.
Dodala je da su stanovi na petom spratu potpuno izgoreli, a na četvrtom i trećem spratu su pretrpeli značajnu materijalnu štetu.

„Centar za socijalni rad je obezbedio novčanu pomoć za četiri porodice kojima su izgoreli stanovi u iznosu od tri prosečne plate“, rekla je Trivunović.

Iz kulturno-umetničke organizacije 12 i 5 sa Karaburme Dušan Pavlović pozvao je građane Karaburme, Mirijeva i ostalih naselja da dođu na humanitarnia koncert koji će se odrzati 16. maja od 19.00 sati na velikom parkingu kod Soping Cenra Karaburma u Mirjevskom Bulevaru.

„Sav prihod od koncerta ide porodicama čiji su stanovi stradali u požaru u Husisinkih Rudara. Ulaz je besplatan i tu će biti kutije za dobrovoljno ubacivanje“, kazao je Pavlović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.