U trendu

Novi park za pse i teretana na otvorenom u Bloku 24 na N. Beogradu

BEOGRAD – U Bloku 24 na Novom Beogradu završeni su radovi na izgradnji parka za pse, teretane na otvorenom i pristupnih staza na javnoj zelenoj površini, a Mirjana Obućinski iz JKP “Zelenilo Beograd“ kaže da su radovi izvedeni na površini od 2.709 metara kvadratnih.

“Uparku za pse ugrađeno je pet sprava dresuru pasa, a ceo prostor je ograđen zaštitnom ogradom. Od mobilijara postavljene su četiri klupe sa naslonom, tri betonske đubrijere i tri đubrijere sa dodatkom za otpad kućnih ljubimaca. Između terena za pse i teretane na otvorenom kao vizuelna barijera, posađeno je pet stabala, 284 komada šiblja i 140 komada žive ograde”, rekla je Obućinski za Tanjug.

Ona je navela da je u teretani na otvorenom ugrađeno sedam rekvizita namenjenih vežbanju i oblikovanju tela kao što su razboj, sprava za sklekove, sprava za trbušnjake, sedeći legpres, steper, seslanje, mini fitnes – vratilo, trbušnjaci, hiperekstenzija.

„Od mobilijara je postavljeno četiri klupe bez naslona i dve betonske đubrijere. U periodu od 2014. do danas JKP „Zelenilo-Beograd“ izgradilo je 13 parkova za pse i 72 teretane na otvorenom”, rekla je Obućinski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.