U trendu

Novi predlog: Zatvoriti sve u Srbiji na dve do tri nedelje

Zamenik direktora niškog Kliničkog centra Radmilo Janković ocenio je da je jedini način da se prekine začarani krug i smanji rast broja novozaraženih virusom korona da sve bude zaključano dve-tri nedelje uz nastavak vakcinacije istim tempom.

On je rekao da ne postoji „bilo kakvo ekonomsko opravdanje, a naročito to da uslužne delatnosti mogu doprineti održanju nekog ekonomskog nivoa za svakodnevni gubitak ljudskih života“.

„Moramo imati mere koje će ići ka tome da nemamo nijednog preminulog. Ne možemo se nikako zadovoljiti time da imamo balans života i epidemije u kome znamo da će svakodnevno ljudi umirati“, naveo je Janković, prenosi N1.

Ocenio je kao neprihvatljivo „ponašanje i ispred Patrijaršije i na Dunavskom keju, i konzervativaca i evropejaca“, navodeći da „ne može jedno nepoštovanje mera da bude opravdanje za nepoštovanje s druge strane“.

Dodao je da je „tužna istina“ da je vakcinisano manje od 50 odsto zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

„Zdravstveni radnici ne mogu imati izbora ako rade u zdravstvenim ustanovama. Ako više ne žele tu da rade, onda vakcina može biti stvar njihovog ličnog izbora, ali javno zdravlje ne može“, kazao je zamenik direktora niškog Kliničkog centra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (8)