U trendu

Novi propisi o buci do septembra

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da bi problem buke u Beogradu trebalo da bude rešen do septembra izmenom zakonskih i gradskih propisa, prenosi gradska uprava.

„Izmenama Zakona o buci tražimo pravo da nenajavljeno kontrolišemo ugostiteljske objekte, da ih upozoravamo, i kao krajnju meru i zatvaramo, ako ne poštuju propise. To se odnosi i na paru i mirise. Takodje, u pripremi je i Pravilnik koji će odrediti kakvu vrstu izolacije moraju da imaju ugostiteljski objekti i splavovi, čak i oni koji su otvoreni. Pored toga, posle usvajanja Zakona o vodama, jer sada nemamo nadležnost, uredićemo rad splavova“, rekao je Vesić.

On je dodao da će grad izmeniti odluku i da će osim zabrane ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama da rade posle 23 sata, biti uvedena i zona oko zgrada u kojoj ta zabrana važi.

Stanari iz Cetinjske i okolnih ulica u Beogradu protestovali su u ponedeljak sa jastucima u rukama, jer mesec dana posle sastanka gradski menadžer Goran Vesić nije ispunio obećanje da će rešiti problem buke u tom delu grada zbog noćnih klubova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.