najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Novi protest inicijative Ne davimo Beograd 13. jula

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” najavila je danas da će 13. jula zbog rušenja objekata u Savamali održati novi protest “Beograd NIJE MALI”.

Inicijativa je saopštila da i dalje zahteva odgovornost onih koji su učestvovali i naredili rušenje u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala i zatražili od gradonačelnika Beograda Siniše malog da prestane da beži od javnosti.

Oni su ukazali da je mandatar Aleksandar Vučić pre mesec dana priznao učešće najviših organa vlasti u Beogradu u akciji rušenja i da je prošlo više od mesec dana kako se Mali nije obratio javnosti, osim saopštenjima pres službe i, kako navode, “osmesima sa diplomatskih prijema i putovanja u Njujork i Minsk”.

“Zahtevamo da prestane da se skriva, da prestane da beži od javnosti, da preuzme odgovornost i snosi posledice za svoja dela. Nema povlačenja. Zahtevi ostaju isti: Svi počinioci moraju odgovarati. Neće im proći!”, ističe se u saopštenju.

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći izmedju 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, bagerima su ih porušili ljudi sa fantomkama, koji su očevice zatvarali u hangar. MUP ni komunalna policija nisu reagovali na pozive gradjana.

Inicijativa kao odgovorne za dogadjaje u Savamali smatra gradonačelnika Sinišu Malog, predsednika Skupštine grada Beograda Nikolu Nikodijevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, v.d. direktora policije Vladimira Rebića i načelnika Komunalne policije Beograda Nikolu Ristića.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike