najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Novi Sad zabranio hranjenje pasa i mačaka lutalica

Novosadske gradske vlasti odbacile su kritike Demokratske stranke na račun Komunalne policije zbog kažnjavanja građana koji daju vodu psima i mačkama lutalicama i saopštile da postupaju po gradskoj Odluci o držanju domaćih životinja, prema kojoj je zabranjeno hranjenje napuštenih i izgubljenih domaćih životinja na javnim površinama.

„Nadležne Gradske službe pokreću upravne postupke protiv prekršioca samo u slučajevima drastičnog kršenja pomenute odluke, na način da se uznemiravaju komšije i izuzetno narušavaju uslovi u prostorijama i objektima zajedničkog stanovanja“, navodi se u saopštenju za javnost iz Kabineta gradonačelnika.

Dodaje se da su patrole Komunalne policije u prethodnom periodu izvršile 58 kontrola i u nekoliko slučajeva zatekle osobe koje su hranile napuštene životinje na nedozvoljenim površinama, a prekršaji su „otklonjeni korišćenjem ovlašćenja upozorenja i usmenog naređenja, bez izricanja sankcija“.

Objašnjava se da komunalni policajci reaguju na osnovu pritužbi građana koji su nezadovoljni što se u krugu njihovih stambenih jedinica skupljaju životinje lutalice zbog hranjenja.

Gradske vlasti su saopštile da Grad Novi Sad sistemski pristupa rešavanju problema napuštenih životinja, uz „maksimalno human tretman prema njima“.

„Pozivamo kritičare da, umesto što skupljaju političke poene, javnosti predoče na koji način bi se pomenuti problem hranjenja pasa i mačaka lutalica mogao rešiti i da umesto što kritikuju, pruže konkretne predloge ako ih uopšte i imaju, jer je poznato da je situacija sa nezbrinutim životinjama u prethodnoj garnituri gradske vlasti bila daleko lošija“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pročitajte još i:

1 komentar
  1. Snežana

    Baš bih volela da vidim tog ili te junake koji su smislili ovako nešto odvartno, da se potpišu imenom i prezimenom ispod te svoje odluke. Do sada nisam iznosila hranu i vodu kucama i macama. Moja su ih deca donosila pred vrata stana ili unosila u stan i hranila. Jedno napušteno mače smo udomili i bilo je sa nama u stanu 14 godina, dok od starosti nije crklo. Posle ovoga što sam pročitala, i ja ću ih redovno hraniti i pojiti i ubeđivati sve normalne ljude da to čine. Sram bilo ove neljude koji su doneli ovakvu odluku. Kako li oni vaspitavaju svoju decu? Strah me je takvih i njihove dece.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike