Novo ograničenje na auto-putevima: Voziće se do 150 km/h

„Putevi Srbije“ predložiće MUP-u da se na auto-putevima toleriše prekoračenje brzine od 20 kilometara na sat, što znači da će na određenim delovima auto-puteva biti dozvoljena maksimalna brzina i do 150 kilometara na sat, rekao je vršilac dužnosti tog preduzeća Zoran Drobnjak.

Drobnjak je za Tanjug objasnio da to znači da će se na delovima auto-puta gde je znakom predviđena vožnja do 130 kilometara na sat tolerisati vožnja do 150 kilometara na sat, a da će na delovima gde je maksimalna brzina, primera radi, 100 kilometara na sat, moći da se vozi 120 kilometara na čas.

Kako je rekao, to neće važiti za tunele, gde je, na primer na Koridoru 11, ograničenje 80 kilometara na sat.

Drobnjak je podsetio da je zakonom predviđeno da je maksimalna brzina na auto-putevima 130 kilometara na sat i da će tako i ostati.

Kako je naveo, neće se menjati zakon, ali će se prekoračenje brzine od 20 kilometara na čas, ukoliko se nadležni saglase, tolerisati.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Anonimni

  Ala će se krkati, ala će biti zastoja…

 2. Ljuba

  Ne slažem se sa uvođenjem ograničene brzine do max 150km/h… da pojasnim: SIGURNOST pre svega, naši auto-putevi su samo sa dve kolovozne trake i voziti 15o na sat je veliki rizik. Živim u Italiji već 39 godina, ovde su tek ove godine dozvolili max brzinu od 150km/h i to samo na određenim deonicama auto-puteva gde su minimalno 3 kolovozne trake u svakom smeru, i da konfiguracija terena ne prelazi određene promile u usponima, krivinama i td. Na delovima gde su 4 kolovozne trake, već je odavno dozvoljena brzina od max 15km/h. U sr4biji to, po meni nije ostvarljivo, trebalo bi dobro proanalizirati stanje puteva pa tzek onda donostiti ovako krupne odluke.

 3. Anonimni

  E kad bi nas Turci neko leto zaobisli da moze covek bez paljenja svece da vozi u Avgustu autoputem narocito juznije od Nisa….

 4. Anonimni

  To bi bilo normalno. Sa ovim ograničenjima stranci nas zaobilaze. Pogledajmo samo susednu Hrvatsku, gde upravo ovo pravilo važi.

Napišite komentar