U trendu

NUNS: Nominovani radovi za dodelu nagrade 'Dejan Anastasijević 2023', glasaju i građani

U uži izbor za dodelu godišnje Nagrade za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević 2023“ su kategoriji „Elektronski mediji“ Dalibor Stupar s prilogom „Šta nas greje, to nas truje“, Ksenija Pavkov za prilog Ispod površine: „U mreži“ i Maja Nikolić takođe za Ispod površine, za prilog „Poslednja počast“, saopštio je danas NUNS.
Nagradu dodeljuje NUNS uz podršku Ambasade SAD.

U kategoriji štampanih medija, u uži izbor za nagradu ušli su Jelena Zorić za „Vodič kroz Jovanjicu Prvi deo i drugi deo“, Nemanja Rujević za tekst „Papagaji vredni kao kokain“ i Vuk Cvijić za tekst „Novak Nedić štitio grupu Velje Nevolje“.

Iz onlajn medija u konkurenciji za nagradu su Saša Dragojlo za prilog „Krijumčar-prevodilac i ‘major Deki’: Tvrdnje o kriminalu uz policijsku pomoć“, Jelena Veljković za seriju tekstova o ulozi Nemanje Stajića u postupcima ozakonjenja i Radmilo Marković za „Beograd – raj za divlju gradnju i sumnjiva ozakonjenja: BIRN našao skoro pola miliona spornih kvadrata“.

Prijave je razmatrao žiri čiji je predsednik novinar i dokumentarista Aleksandar Reljić,  a u điriju su i novinarka Mirjana Jevtović, urednica portala Kossev.info Tatjana Lazarević i glavni i odgovorni urednik nedeljnika „Vreme“ Filip Švarm.

NUNS-ova nagrada za izuzetnost u istaživačkom novinarstvu dodeljuje se svake godine povodom Svetskog dana slobode medija, 3. maja, a ove godine biće uručena 4. maja na Fakultetu dramskih umetnosti.

Nagrada za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević 2023“ dodeljuje po 18. put NUNS, uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država, a ove godine i građani će moći da glasaju, na https://nuns.rs/nominovani-radovi-za-dodelu-nagrade-dejan-anastasijevic-2023-glasaj/.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar