U trendu

NUNS: Predsednik opštine Dimitrovgrad etiketirao novinare portala nazivajući ih opozicionim

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas „etiketiranje“ novinara portala Far i Južne vesti koje je po navodima NUNS, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov nazvao opozicionim jer „ne prenose realno stanje stvari“.

Udruženje je u saopštenju upozorilo da po podacima iz baze NUNS-a, trećina napada, pretnji i pritisaka na novinare dolazi od nosilaca javnih funkcija.

„Ponašanje političara prema novinarima dostiglo je kritičnu tačku. Nedavno su predstavnica OEBS-a za slobodu medija Tereza Ribeiro i šef Misije OEBS-a u Srbiji Jan Bratu izrazili zabrinutost zbog nasilja i pretnji novinarima u Srbiji“, stoji u saopštenju NUNS.

Kako su mediji ranije preneli, predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov izjavio je za lokalnu Televiziju Caribrod da su portali Far i Južne vesti opozicioni jer prenose „samo ono što njima odgovara“.

„Da se razumemo nešto, ja se stvarno nerviram kad krenu novinari Far-a, Južnih vesti ili bilo kog opozicionog medija. To nije medij, da se razumemo, koji realno prenosi stanje stvari, prenosi samo ono što njima odgovara, dakle opozicioni medij“, rekao je Dimitrov.

Prethodno je portal Far iz Dimitrovgrada objavio tekst o sprovedenoj javnoj nabavci kojom je ta opština kupila polovni automobil Audi A6 a koju su komentarisali programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić i novinara portala Južne vesti, Ljubomir Filipov.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.