Očišćen Čukarički rukavac, odneto 40.000 kubika mulja

BEOGRAD – Beograd je na Svetski dan voda, koji se obeležava danas, 22. marta, dobio očišćen Čukarički rukavac odakle je zahvaljujući akciji „Srbijavoda“ odneto 39.500 kubika mulja, izjavio je jedan od rukovodilaca tog vodoprivrednog preduzeća Jovan Basta.

Basta je rekao za Tanjug da je današnji dan prilika da se proglasi završetak radova na Čukaričkom rukavcu, čije je čišćenje trajalo kako je i planom predviđeno punih 60 radnih dana.

„Izvađeno je skoro 40.000 kubika mulja, bavili smo se samo nanosom a ne sedimentima“, rekao je Basta i dodao da je pročišćen i otvoren prolaz Topčiderke ka Savi tako da je rukavac postao pristojno mesto za život, šetnju, rad veslačkih klubova i bavljenje sportom.
Basta je upozorio da je važno da se podiže ekološka svest građana, da se zna šta jedan sliv moze da trpi, šta se sme i šta može da se izgradi.

Predsednik veslačkog kluba Partizan Ivan Brajtigam i sekretar Veslačkog saveza Vladan Milosavljević izrazili su zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji čišćenja Čukaričkog rukavca čime je problem rešen na duže vreme.

Pozvali su roditelje i decu da im se priduže i dođu u jedan od veslačkih klubova u rukavcu – Grafičar, Zvezdu ili Partizan i naglasili da svi treba da imaju na umu i dodatnu prednost tog sporata u doba epidemije.

Korist će, kako su naveli, imati i korisnici marina, koji će, nakon čišćenja moći bez probema da uplove i isplove u rukavac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.