U trendu

Od 21. juna nove cene prevoza na minibus ekspres linijama u Beogradu

BEOGRAD – U Beogradu će se od 21. juna, u minibus vozilima na ekspres linijama javnog gradskog prevoza putnika, primenjivati nove cene prevoza, saopštio je Sekretarijat za javni prevoz.

Kako se navodi, korisnici prevoza na minibus ekspres linijama – E1, E2 , E6 i E9 će od 21. juna, umesto dosadašnjih 150 dinara, uslugu prevoza plaćati 200 dinara, dok će korisnici prevoza na minibus ekspres liniji A1 (Trg Slavija – aerodrom „Nikola Tesla“), prevoznu uslugu plaćati 400, umesto dosadašnjih 300 dinara.

U saopštenju se navodi da je promena cena izvršena na osnovu opravdanog zahteva prevoznika kojima su povereni poslovi javnog prevoza putnika na minibus ekspres linijama, a da je uslovljena promenom cene goriva, promenom prosečne zarade u Srbiji i promenom indeksa potrošačkih cena.

Dosadašnja cena karte na liniji A1 Trg Slavija – aerodrom „Nikola Tesla“ poslednji put je promenjena u martu 2013. godine, dok je dosadašnja cena karte u minibus vozilima na E linijama poslednji put promenjena u junu 2013. godine i do danas se nisu menjale, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se prevoznici koji obavljaju prevoz putnika na minibus ekspres linijama ne finansiraju iz budžeta grada Beograda, već da prihod ostvaruju isključivo od prodaje karata u vozilu.

U saopštenju piše da ostale cene usluge prevoza u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji Beograda ostaju nepromenjene i da se ne razmatra njihovo povećanje.

Cena mesečne karte za zaposlene je nepromenjena i iznosi 2.990 dinara za prvu zonu, 3.275 dinara za prvu i drugu zonu, 3.890 dinara za korišćenje prve, druge i treće zone, odnosno 4.990 dinara za sve cectiri zone.

Cena vremenske karte od 90 minuta, plaćene nepersonalizovanom karticom je nepromenjena i iznosi 89 dinara za prvu i drugu tarifnu zonu, podseća Sekretarijat za javni prevoz i poziva korisnike da redovno plaćaju prevoznu uslugu koju koriste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.