U trendu

Od petka odneto 35 vozila sa mesta za invalide

BEOGRAD – Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije za grad Beograd potpukovnik Goran Radenković rekao je da je od petka do danas sa rezervisanih mesta namenjenih za osobe sa invaliditeom odneto 35 vozila, a na licu mesta je sačinjeno osam prijava.

Saobraćajna policija i JKP „Parking sevis“ od petka sprovode zajedničku akciju pojačane kontrole korišćenja rezervisanih parking mesta namenjenih osobama sa invaliditetom.

“Policijski službenik koji kontroliše saobraćaj i zatekne nepropisno parkirano vozilo, odnosno ono koje nije u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom, to jest parkirano na mesto rezervisanom za osobe sa invaliditetom, donosi rešenje kojim se nalaže vozaču da ukloni vozilo. Rešenje se postavlja vidno na vetrobranskom staklu vozila i čeka se protok od jednog minuta, a nakon toga JKP “Parking servis” izdaje nalog da vozilo podignu i odnesu”, objasnio je Radenković za Tanjug.

On je naveo da ukoliko se prilikom donošenja rešenja vlasnik vozila, odnosno vozač pojavi na licu mesta, policijski službenik ga sankcioniše na licu mesta bez odnošenja vozila, i daje mu nalog da ukloni vozilo.

“Pored prisustva policijskih službenika sa specijalnim vozilom JKP ‘Parking servis’ policijski službenici putem video nadzora kontrolišu propisno korišćenje ovih parking mesta i kada policijski službenik putem video nadzora utvrdi da je vozilo nepropisno parkirano, takođe elektronskim putem donosi rešenje za uklanjanje vozila i ista je procedura naknadno”, dodao je Radenković.

On je rekao da je propisana kazna po Zakonu o bezbednosti saobraćaja pet hiljada, a počiniocu prekršaja se daje mogućnost da u roku od osam dana uplati polovinu izrečene kazne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.