U trendu

Održana tradicionalna manifestacija za prvake

BEOGRAD -Tradicionalna manifestacija namenjena prvacima i njihovom upoznavanju sa pravilima funkcionisanja javnog prevoza, „Sa GSP-om od prvog razreda“ održana je danas ispred Starog dvora, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić uručio je poklone mališanima.

On je istakao da je ta manifestacija, koja se organizuje u saradnji sa GSP-om, važna jer se na njoj govori o bezbednosti učesnika u saobraćaju.

„Treba da podsetimo decu kako da vode računa u saobraćaju, da budu pažljivi kada idu u školu i vraćaju se iz nje“, rekao je Radojičić na manifestaciji.

Gradonačelnik je apelovao na učesnike u saobraćaju da budu pažljiviji dok voze, posebno ističući da moraju da vode računa o deci.

Radojičić je podsetio da je vožnja GSP-om za osnovce besplatna, kao i da je potrebno da besplatno izvade povlastice, navodeći da se na taj način kod dece razvija svest o značaju javnog prevoza.

„Važno je učiti decu da vode računa i o svojoj bezbednosti u saobraćaju“, navodi on.

Direktor GSP Beograd Radiša Momčilović u ime zaposlenih čestitao je polazak u školu osnovcima i istakao da je cilj GSP-a da prevozi decu do školskih ustanova bezbedno i na vreme.

„Deca od malih nogu koriste javni prevoz kako bi stigli do vrtića ili škola, dok su mali uz pomoć roditelja, baka ili deka, ali kad se osamostale koristiće ga sami“, naveo je Momčilović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.